Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Izolace v luxusu: Jak vypadá karanténa na jachtě ruského miliardáře?

Autor: jžk - 
2. dubna 2020
05:30

V přístavu Poole Quay ve městě Dorset na jihozápadu Anglie je zakotvená jedna z nejluxusnějších soukromých jachet světa. Patří ruskému ropnému baronovi Alexanderovi Dzhaparidzovi (64). Boháč si na palubě 83 metrů dlouhé lodi může užívat skutečně pohodovou karanténu.

Jestli Dzhaparidze skutečně tráví poslední dny na zakotvené jachtě, to se neví. Jisté je jedno - šlo by o luxusní pobyt, o kterém si běžný smrtelník může tak akorát nechat zdát.

Jachta dostala jméno „Here Comes The Sun“ a na jejích pěti prostorných palubách najdete bazén s výhledem, vířivku i kinosál!

Jmění Alexandera Dzhaparidzeho se odhaduje až na jednu miliardu liber, v přepočtu zhruba 31 miliard Kč. Peníze získal prodejem společnosti Petroalliance globálnímu konglomerátu Schlumberger. V roce 2017 pak prodal 51 % akcií dceřiné vrtné společnosti Lukoil.

Dzhaparidze je ženatý a má pět potomků, jestli je ale na palubě on nebo jeho rodina, britská média neví. Podle neoficiálních zdrojů se ale pracháč s rodinou na lodi opravdu schovávají a izolují před onemocněním COVID-19.

Loď samotná má řadu vychytávek, včetně plážového klubu v její zádi. V deseti místnostech se může ubytovat až 12 hostů ve třech VIP kajutách, dvou dvoulůžkových a čtyř kajutách pro dva. Součástí je i pompézně vybavené hlavní apartmá. Plavidlo bylo postaveno v roce 2017 specializovanou firmou Amels Holland, jeho interiér je dílo proslulého designéra Tima Heywooda.

Jachta v přístavu přitahuje obrovské množství pozornosti. „Loď dorazila v pondělí 30. března, můžeme tedy potvrdit, že tu skutečně je. Lidé na palubě se izolují od okolního světa, takže to je vše, co v tuto chvíli víme,“ promluvil o vzácné návštěvě mluvčí Poole Quay.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa