„Já se omlouvám, muselo to ven, já už ty ezo-bio-motivačně-poučný řeči o tom, co nám má tahle nemoc dát a že jsme si ji zasloužili, prostě nedávám,“ rozčílila se na sociálních sítích autorka Veselí nebo Osm, spisovatelka Radka Třeštíková. Vadily jí totiž všechny ty oslavné statusy, v nichž se píše, že si lidstvo koronavirus zasloužilo, aby si začalo vážit života, přírody, rodiny a stařečků. Mnohokrát sdílený text, co na svém profilu měla i výše zmiňovaná Ewa Farna, ostatně naleznete i v naší galerii. Třeštíková s ním ale zásadně nesouhlasí.

„Na COVID-19 nic dobrého není, nic, je to nemoc a obrovská lidská tragédie s ničivými ekonomickými důsledky. Jestli jste si nebyli schopni vážit času stráveného s rodinou, je to jen váš problém, kvůli tomu snad nemusel skončit v karanténě celý svět a umírat lidé, kteří měli svůj žebříček hodnot možná nastavený úplně správně,“ myslí si spisovatelka, podle jejíž knihy Bábovky se natáčí film s Janou Plodkovou (38) v hlavní roli.

Přestože její zlostná slova byla mířená směrem k Farne a všem ostatním, co v nebezpečné nákaze vidí duchovní hodnotu, ozvala se jako první manželka zpěváka Tomáše Kluse (33) Tamara (32).

„Jestli je tenhle status směřován k mému postoji, tak bych jen ráda napsala, že já se snažím vidět v téhle temné době na celé té situaci to nejlepší. Radovat se ze života, být laskaví a ohleduplní k sobě a pokorní k životu, který nám byl dán. Tragédie to je bezesporu. Ale sama píšeš, že nejhorší je vzbuzovat v lidech negaci a strach. Vše je o úhlu pohledu,“ bránila se okatá brunetka, která totiž sama na svém instagramu jásala, jak díky koronavirové karanténě prožívá se svým jinak velmi zaneprázdněným mužem nejšťastnější období v životě – za což se, mimochodem, stala také terčem četné kritiky.

Jako „požehnání a nejúžasnější výzvu pro život“, jak pandemii Klusová sama nazvala, ji totiž mohou považovat jen ti, co jsou finančně zajištěni, nežijí, jak se říká, z ruky do huby, a nikdo z jejich blízkých touto chorobou neonemocněl. Natož aby na ni, nedej Bože, zemřel.

Třeštíková vzápětí přiznala, že zrovna status Klusové nečetla, a hrozící hádku, v níž se tam debata začínala vyhrocovat, utla v zárodku. „Nemyslím si, že lidi, co tady reagují, nejsou pozitivní, jsou to prostě realisti a nepotřebují berličky v podobě ‚vyššího smyslu‘, aby se s tou situací popasovali. Nakonec oba tábory si přejem, aby to bylo už hlavně pryč,“ dodala. A v tom s ní rozhodně nelze nesouhlasit...

VIDEO: Třeštíková před vypadnutím ze StarDance: Konec si předpověděla!

Video
Video se připravuje ...

Třeštíková před vypadnutím ze StarDance: Konec si předpověděla! David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
57 fotografií