Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž se vrátil z karantény: Doma pak na rodinu plival, aby je nakazil koronavirem

Autor: DH - 
23. března 2020
18:22

Policie z Handlovej v okrese Prievidza na Slovensku obvinila z přečinu vyhrožování a útoku na veřejného činitele muže, který během karantény vyhrožoval své rodině, že ji nakazí koronavirem. Útočil i na policisty.

Obviněný Slovák se vrátil ze zahraničí a okamžitě putoval do domácí karantény. Bohužel, ta mu evidentně neudělala dobře po psychické stránce a rozhodl se proto opít. Pod vlivem alkoholu pak muž začal vyhrožovat smrtí své matce a také bratrovi. I proto na něj zavolali policii. Ale ani ona po dobrém neuspěla v uklidňování muže.

„Policisté využili svého zákonného oprávnění a použili vůči agresivnímu muži donucovací prostředky. Na to dotyčný reagoval vyhrožováním smrtí vůči zasahujícímu policistovi,“ nechala se policie slyšet na sociálních sítích.

Doplnila rovněž, že muž měl během zásahu plivat na policisty i své příbuzné se slovy, že je chce nakazit koronavirem. Po zákroku byli všichni zúčastnění podrobeni vyšetření, na základě kterého nemuseli policisté do karantény. Soud pak rozhodl, že muž poputuje za své chování do vazby.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa