Být ženou slavného muže musí být dost náročné, tím spíše pro ženu, která s ním má tři potomky, s nimiž je často doma sama. Manžel totiž musí koncertovat, nahrávat hudbu… a na rodinu tolik času nemá. Sama na sobě to delší dobu pozorovala Tamara Klusová, choť zpěváka Tomáše Kluse. Přestože její muž na sociálních sítích neustále prosazuje, jak je důležité „být spolu“, ve skutečnosti podle všeho se své paní, dcerkám Josefíně (6) a Jenovéfě (2), a synkovi Alfrédovi (3) zase tolik nevěnoval. Jeho nabitý pracovní program mu k tomu nedával mnoho příležitostí!

„V den, kdy byl vyhlášen stav pandemie, jsem ráno koukala na Toma z postele. Stál u umyvadla a čistil si zuby… Ten den měl mít asi tři schůzky a večer představení v divadle. Ležela jsem a tiše přemýšlela nad tím, kam se to pořád ukvapeně a bez cílů řítíme,“ přiznala na instagramu Klusová, které se prý tou dobou „v hlavě točily miliony myšlenek“. „A v tu chvíli jsem mu řekla: ‚Možná poprvé za skoro osm let vedle tebe ti musím něco říct. Nelíbí se mi, jak teď vedle sebe žijeme. Pojďme, prosím, být víc spolu. A vědomě naplňovat nás společný čas.‘ Tom se na mě podíval, vyplivnul zubní pastu a řekl mi: ‚Lásko, cítím to stejně. Musíme s tím oba něco udělat.‘“

V ten moment zasáhl osud. „O pár hodin později mi zavolal, že ho budu mít doma asi ještě o něco déle, než bych chtěla, že je vyhlášen stav nouze. A od té doby zažíváme opravdové štěstí,“ rozplývá se neúspěšná účastnice pěvecké soutěže Hlasu Česko Slovenska. „Ano, máme strach o všechny dědečky a babičky světa, snažíme se pomáhat, sdílet, hrát pro vás, nahrávat, tvořit, ale ze všeho nejvíc si užíváme společného času. Který zatím nemá žádné ohraničení.“

Mnohokrát si prý sama posteskla, že nejde zastavit čas, aby si pořádně užila dětství svých roztomilých ratolestí, a že nemá čas sama na sebe, například aby si v klidu sedla a četla, psala blog, anebo si jenom zatančila uprostřed obýváku se svým partnerem. „A teď to všechno všecičko můžeme žít, a vším tím, po čem toužíme, můžeme být. Není to požehnání? Není to ta nejúžasnější výzva pro život?“ jásá Klusová, která je přesvědčená, že lekce, kterou nám všechna ta koronavirová opatření přináší, nás všechny udělají lepšími, pokornějšími, propojenějšími a také mnohem šťastnějšími, než kdy dřív. Ona je toho ostatně jasným důkazem.

A nejenom ona! V komentářích pod tímto sáhodlouhým statusem se vyjadřuje celá řada žen, jejichž manželství se dostalo do docela stejné temné uličky, a které vidí v nutnosti trávit čas doma se svou rodinou nevýslovnou výhodu. „Stejné čištění zubů proběhlo i u nás doma... stejné přání bylo vysloveno a s boží vůlí vyslyšeno. Přeji si zdraví všech živých bytostí na planetě a zároveň uchování této blízkosti,“ reagovala například modelka Veronika Kašáková (30). Známá „misska z děcáku“ sice ještě manžela ani děti nemá, ale zdá se, že s partnerem už k sobě také museli hledat cestu.

Našly se ale takové ženy, co se s Klusovou odvážily polemizovat. Názor, že jde o požehnání, je podle nich názor menšiny, jelikož většině lidí se život dosti zkomplikoval… „Tak toto může napsat jedině člověk, kterej je na tom finančně dobře a je finančně zajištěnej,“ zlobila se například jedna matka samoživitelka. „Nechte si ty řeči, že nás tato pandemie může sbližovat, protože to není žádná pravda.“ Další si přisadily, že práce z domova, která je pro mnohé velice náročná, také vztahům v rodině moc nepřispívá… „Já píšu to, jak to vnímám já. ,Bohužel‘ nejsem názorem všech. Ale jen tím svým,“ odepsala „kritičkám“ Klusová rázně.

VIDEO: Tamara Klusová na Social Awards promluvila o sociálních sítích

Video
Video se připravuje ...

Tamara Klusová na Social Awards David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
61 fotografií