Skupování potravin a roušek? To je přehnané, vzpamatujte se. Ve zkratce to, kvůli čemu Klus poslední dobu kibicoval veřejnost, se nakonec obrátilo proti němu. V omluvě na sociálních sítích přiznal, že to byl on, kdo reagoval přehnaně. Hrozba nového typu koronaviru je reálná a teď už to dobře ví i on sám.

„Omlouvám se, že jsem se nechal unést svou nelibostí vůči panice, s níž se vykupovaly roušky a mouky a kdy se hromadně přijímala role oběti, bez diskuse, bez touhy vědět více a poznat ,nepřítele‘ ze všech úhlů. Chtěl jsem zachovat klid, ale ve snaze upozornit na nebezpečí hysterie jsem zvolil zavádějící formu a v mnohých z vás tak vzbudil dojem, že se vysmívám hrozbě nákazy. Za to se omlouvám a přijímám zodpovědnost,“ napsal Klus ke sdílenému videu o rouškách a kritickém myšlení a v dalším odstavci poprosil fanoušky, aby ho šířili dál.

„Věřím, že ne náhodou nás tahle nevídaná situace vyzývá k přehodnocení životních priorit, životního stylu a spatření toho, co opravdu milujeme, a přesto se tomu v obyčejných dnech věnujeme okrajově, případně věnujeme pozornost věcem, které to popírají – život sám. Život náš, našich blízkých... Ctít jej znamená neztrácet čas nenávistí, mstou a závistí. Buďme. Zdrávi.“

Fanoušci jeho omluvu přijali a poděkovali mu, že přestal brát situaci na lehkou váhu. To ostatně potvrdil v dalšímu příspěvku, v němž se blýsknul s rouškou na obličeji. „Moje holka začala šít. Pěkně růčo v rodinném kRoušku. Tak se pochlapím a seženu něco na zub,“ napsal k fotce.

VIDEO: Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání.

Video
Video se připravuje ...

Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání. Tomáš Klus/YouTube/CZNIC

Fotogalerie
35 fotografií