Řádění koronaviru nejvíce ohrožuje starší občany, mezi něž spadá i většina služebně starších členů královské rodiny. Panovnice Alžběta s manželem už druhý týden tráví dobrovolnou karanténu na hradě Windsor odloučeni od zbytku příbuzných. Jedinou společností jim je ochranka a zhruba osm posluhovačů, kteří »vyhráli v loterii« a nemuseli nuceně opustit snové zaměstnání.

Zpřísněné izolace se nevyhnuli ani Charles a vévodkyně z Cornwallu Camilla, kteří se z Clarence House přesunuli do mnohem bezpečnějšího, na hony lidem vzdáleného statku Birkhall. A po vzoru princových rodičů Charles zavedl striktní opatření – na ranči slouží minimum zaměstnanců a nikomu není povoleno se k monarchům přibližovat na míň než dva metry. Ani manželský pár neholduje častému setkávání tváří v tvář, každý je během dne zalezlý ve svém pokoji a věnuje se vlastním koníčkům a pracovním záležitostem.

Když si Camilla nevolá se svými dětmi a vnoučaty, plánuje a domlouvá s neziskovými organizacemi bojujícími proti domácímu násilí nové způsoby, jak oslovit veřejnost a ochránit poškozené. Charles je znám svým přeplněným diářem a ani za takovéto situace nezahálí. Rána tráví na online meetingu se svými zaměstnanci a společně přemýšlí, jak by budoucí král Británie mohl pomoci v boji s neviditelným nepřítelem.

Snad jediné postavy monarchie, které se příliš nedrží doporučení paláce o izolaci, jsou William(37) a Kate (38). Vévoda z Cambridge s chotí nyní zastupují královskou rodinu, potažmo královnu Alžbětu, a snaží se působit, že mají celou krizi pevně pod kontrolou. Naposled navštívili ústřednu britské Národní bezpečnostní služby, kde všem pracovníkům poděkovali za neúnavnou službu veřejnosti v těchto těžkých časech.

VIDEO: Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala.

Video
Video se připravuje ...

Eskymáci hekáním odbourali Charlese a Camillu. Vévodkyně smích neukočírovala. Blesk TV, The Royal Family Channel

Fotogalerie
63 fotografií