Z rozhodnutí britské vlády by lidé starší 70 let neměli vycházet z domu po dobu minimálně dvou týdnů. A zhorší-li se krize, může se období protáhnout i na měsíc a více. Usnesení se týká i královské rodiny – Alžběta, její manžel princ Philip (98), princ Charles a Camilla (72) jsou tak nyní v izolaci a všechna moc by mohla padnout do rukou prince Williama.

Podle serveru New Idea by vévoda z Cambridge mohl být zvolen dočasným zástupcem panovníka monarchie neboli regentem. V následnictví na trůn je druhý v pořadí. Pravděpodobnost tvrzení dokládá i královnin změněný rozvrh a oficiální vyjádření Buckinghamského paláce k současné krizi, které změny a některé zrušené akce potvrzuje.

Alžběta byla v polovině března přesídlena z paláce do izolace do Windsoru, v případě vyhrocení pandemie je pro ni a jejího manžela připravena karanténa v Sandringhamu.

Koronavirus se dotkl i povinností prince Charlese a Camilly. Jejich plánované cesty na Kypr a do Jordánska byly přesunuty na léto, oba se nyní zdržují ve svém sídle v Clarence House a vyčkávají, co se bude dít dál.

William je nyní jako na jehlách a bedlivě sleduje, jak se bude situace vyvíjet. V případě zvolení dočasným zástupcem panovníka by se jeho manželka Kate Middletonová (38) stala královnou regentkou.

Koronavirus zasáhl i odloučeného prince Harryho (35) a Meghan Markleovou (38); krátce po jejich příletu do nové vlasti Kanada uzavřela světu své hranice a vévodové ze Sussexu nemají možnost kamkoliv vycestovat.

Fotogalerie
51 fotografií