Princ Harry s chotí se minulý týden věnovali svým posledním královským povinnostem, než se vzdali svých funkcí coby předních členů britské monarchie. Přáli si začít žít po svém a za nový domov si vybrali Kanadu. Jistě doufali, že do Británie se budou moci čas od času vracet, jenže na to teď můžou alespoň v dohledné době zapomenout.

Kvůli hrozbě koronaviru totiž kanadský premiér Justin Trudeau (48) rozhodl o uzavření hranic. V pondělí oznámil, že občané státní příslušnosti a lidé bez povolení k pobytu nebudou vpuštěni do země, aby se tím zabránilo dalšímu šíření nemoci. Podle všeho tak vévoda s vévodkyní ze Sussexu dorazili do Vancouveru takřka na poslední chvíli.

Ačkoliv jejich oficiální mluvčí nechtěla prozradit, kde se dvojice nachází a jak se jich kanadská opatření dotýkají, podle informací Timesu se už minulý týden stihli vrátit na Vancouver Island, kde mají své sídlo. Shledali se tak opět se svým synkem Archiem, který se jim narodil loni v květnu. Pár tak měl opravdu štěstí, jelikož teď se do Anglie jen tak nepodívají. Svých povinností se tak vzdali zřejmě právě včas.

Teď je i celý zbytek Kanady čekají nelehké časy. Premiér občanům doporučil, aby omezili kontakt s ostatními a zůstávali radši doma. Zatímco v neděli byla v zemi známá jedna oběť koronaviru, v pondělí číslo stouplo už na čtyři. Počet nakažených zase vystoupal z 341 na 407.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
79 fotografií