Nápor telefonátů v současné době, kdy celý svět zasáhla pandemie koronaviru, zažívají tísňové linky. Zaměstnanci tísňových linek musí odpovídat na stovky telefonátů denně. Vévoda a vévodkyně z Cambridge se proto rozhodli, že navštíví kancelář tísňové linky Národní zdravotní služby a její zaměstnance podpoří v těchto těžkých chvílích.

Princ: Potřebují naši podporu

„Potřebují naši podporu stejně tak, jako my potřebujeme jejich,“ uvedl princ William podle britského deníku Daily Mirror a připomněl, jak je důležité v těchto dnech poslouchat rady expertů, zůstávat doma a vyhýbat se kontaktu s lidmi, aby se zabránilo šíření viru. Ovšem právě na to poslední zapomněla přímo zaměstnankyně zdravotní tísňové linky!

Poté, co se návštěva oblíbeného královského páru blížila ke konci, jedna ze zaměstnankyň požádala Williama a Kate o fotografii a bezmyšlenkovitě natáhla ruku, aby si s nimi potřásla rukou! Ovšem William nezapomněl na pravidla a rychle připomenul, že v těchto časech potřesení rukou nepřipadá v úvahu.

Varování doprovázel smích

„Nepodávejte si ruce!“ poznamenal rychle se smíchem a dokonce nezapomněl ani na to, že je nutné udržovat rozestupy. „Můžeme se vyfotografovat, pokud budeme mít odstup metr,“ dodal dědic britského trůnu.

Fotogalerie
88 fotografií