Přestože vévodský pár ze Sussexu deklaroval, že 31. března odchází z pozic služebně starších členů rodiny, Harry by v případě nutnosti byl povinen vrátit se do paláce a přidat ruku k dílu. „Pokud budou královna Alžběta a princ z Walesu v dlouhodobé izolaci, je nanejvýš pravděpodobné, že princ William, druhý v pořadí na trůn, by v době krize převzal aktivnější roli ve vedení,“ tvrdí bývalý člen královského služebnictva Grant Harrold, který v letech 2004 až 2011 vykonával služby přímo pro nejdůležitější členy rodiny.

Autor biografie o Dianě Nigel Cawthorne serveru Daily Mail jeho slova potvrdil a dodal, že v případě prozatím nepotvrzeného těhotenství vévodkyně Kate by palác zašel až tak daleko, že by „Harryho prosil na kolenou, aby dočasně sloužil jako zástupce“. Na rozdíl od většiny světa, možná i samotného Harryho, se domnívá, že ryšavý princ bude z prosby nadšen a rád pomůže rodině v těchto krušných časech. „Udělal by vše, aby ochránil babičku a otce.“ Cawthorne svůj názor opírá o zprávu o solidaritě a pospolitosti, kterou vévodova ze Sussexu s chotí šířili skrze instagram.

Proč by ale měla být Kate znovu těhotná? Podle některých zdrojů opakuje vzorce, které ji v minulosti prozradily. Například se zcela vyhýbá alkoholu, syrovému masu a mořským plodům. Dalšího potomka členové královské rodiny většinou ohlašují po prvním trimestru, a tak pokud by počala nyní, mělo by k oznámení dojít v létě. Z důvodu pandemie koronaviru se ale můžeme dočkat i dříve.

Harry a Meghan (38) jsou nyní uvězněni ve Vancouveru v Kanadě a těsně po jejich příletu vláda uzavřela hranice. V případě povolaní Harryho do služby by musel podat oficiální žádost o vycestování do rodné vlasti. Kanada, která patří do zemí Commonwealthu, by mu v takové situaci patrně vyhověla.

VIDEO: Nešťastná královna: Harry, opusť Meghan! A manžel Pilarové o bolestech před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Nešťastná královna: Harry, opusť Meghan! A manžel Pilarové o bolestech před smrtí Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
64 fotografií