Sotva se vrátili zpátky do nového domova, kanadská vláda uzavřela hranice a odstřihla je od zbytku světa. Meghan ani Harry (35) se minimálně měsíc nepodívají do Británie, nenavštíví Williama (37) a nepoplkají si s Kate (38). Ne, že by jim to vadilo.

Strach z pandemie donutil manželský pár izolovat se od blízkých a nějakou dobu žít jako uvědomělý trojlístek. Ačkoliv nosit ochrannou roušku není v Kanadě prozatím nutné, Meghan cítí povinnost ochránit svého prvorozeného Archieho Harrisona za každou cenu. Početné zaměstnanectvo tak od poloviny března musí uklízet, prát, vařit a zahradničit pouze v ochranných rukavicích, roušce a s lahví dezinfekce za opaskem.

 „Bezpečnostní opatření se týkají každého zaměstnance, chrání se i ti, kteří jim nakupují potraviny,“ podělil se přítel vévodského páru serveru Daily Mail a doplnil, že Meghan do těsné blízkosti své rodiny skoro nikoho nepouští: „Pouze vybraní jedinci s nimi mohou komunikovat tváří v tvář. Řekla, že udržují minimální kontakt s jinými lidmi.“

Přítel také uvedl, že si bývalá otvíračka kufříků z Ber nebo neber dává pořádného majzla, aby se před Archiem nedotýkala vlastního obličeje – nechce, aby se po ní opičil a něco chytl. Hračky se přísně dezinfikují a jsou uloženy na bezpečném místě, daleko od všech bacilů a virů. „Její dům je její svatyně. Je to místo míru a klidu.“

Protože v domě vládne Meghan, může se Harry soustředit na jiné záležitosti – třeba na zdraví svých příbuzných. Podle královského zdroje je v denním kontaktu s izolovanou královnou Alžbětou (94) a svým otcem Charlesem (71) a přesvědčuje se, že jsou oba v naprostém bezpečí. „Harry je teď trochu bezradný, ale je rád, že je doma se svou rodinou,“ řekl zdroj.

Fotogalerie
125 fotografií