Se zavedením karantény se Felix Slováček s Lucií Gelemovou rozhodli nic nepodcenit a přesídlili z přeplněného hlavního města do klidu jižních Čech. Malířčina rodina tam totiž vlastní chalupu, na které zamilovaná dvojice našla své karanténní útočiště. „Chalupa patří mým rodičům, my tu obýváme polovinu stavení. Jakožto Jihočeška, konkrétně rodačka z Českých Budějovic, považuji Třeboňsko za nejkrásnější kraj na světě,“ libuje si Lucie Gelemová a vysvětluje tak, proč se s Felixem Slováčkem rozhodli uchýlit zrovna tam. Malířka se ale na vsi rozhodně nenudí. Stará se o pořádek v chalupě, pere, vaří, peče a vymýšlí si i vlastní recepty. O svého milého zkrátka pečuje, jak to jen jde. 

„Je to klasika jako v Praze. Akorát tady na chalupě si to víc užívám. Felix má servis all inclusive,“ usmívá se výtvarnice s přesvědčením, že si její téměř o čtyřicet let starší miláček zaslouží odpočinek. „Je vidět, že tady Felix jen kvete. Má ovšem obavu, aby nevykvetl moc, a tak každý den cvičí,“ pochlubila se pyšně.

Pohyb si ale dvojice dopřává společně. Výtvarnici se dokonce podařilo Felixe Slováčka přimět k práci nejen na zahradě. „Včera mi pomáhal sázet travičku na Velikonoce. Pomáhá mi i při pečení,“ jásá Lucie Gelemová. Kromě toho dvojice každý den pravidelně vyráží na procházky do lesů, které chalupu obklopují. Aby si naplnili plíce čerstvým jihočeským vzduchem, v přírodě sundávají povinné roušky. Nosí je ovšem připravené v kapsách, kdyby někoho potkali. 

Ani jeden pak neopomíjí svou profesi. Lucie se nechává inspirovat okolní přírodou a láskou a čas využívá i k malování. „Je tady krásně kreativní prostředí. Felix má s sebou klarinet a soprán saxofon a procvičuje si hraní,“ svěřila umělkyně.

VIDEO: Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem

Video
Video se připravuje ...

Pilarová naposledy v Blesku: Se Slováčkem o emigraci s Gottem Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
53 fotografií