Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odporný čin nezodpovědných rodičů: Holčičku nechali umírat ve špíně, lezli po ní švábi!

Autor: jžk - 
24. března 2020
21:37

Pár své děti nechal hladovět a živořit v zamořeném domě. Když byla policie přivolána na místo, našla jedno batole mrtvé, jeho dvojče bylo v otřesném stavu. Děti neměly ani vyměněné pleny...

Rodiče Crystal Morrowová (24) a Dustin Harley (19) z Arkansasu původně v září 2019 čelili obvinění za zabití své teprve sedmiměsíční dcery Kimberley Foukeové. Poté, co byly k soudu dodány nové, znepokojivé důkazy, bylo obvinění změněno na vraždu druhého stupně.

Vyšetřovatelé popsali, v jakém stavu našli dům, ve kterém děti žily. Postýlka, kde spala malá dvojčata, byla zamořena šváby, jejichž výměšky byly v okolí Kimberleyina nosu, uší a úst.

Policie byla přivolána 27. září 2019 na adresu bydliště rodiny po nahlášení vážného stavu dětí, které potřebovaly okamžitou lékařskou pomoc.

Batolata byla v otřesném stavu, chlapeček byl letecky přepraven do nemocnice Little Rock pro naléhavé případy, děvčátko bylo krátce oživováno policisty, ale soudní lékař jej musel prohlásit za mrtvé.

Jejich matka tvrdila, že Kimberly to ráno ještě krmila, ačkoliv podle lékařů byla dehydratovaná a podvyživená. Podvýživu potvrdila i pitva, holčička měla vystouplá žebra, propadlé oči a žádné svalstvo.

Doktor z dětské nemocnice v Arkansasu strážníkům řekl, že každý pečovatel by měl rozpoznat vážný zdravotní stav dítěte a okamžitě mu vyhledat zdravotní péči. Krutí rodiče jsou nyní ve vazbě, na svobodu se mohou dostat pouze po zaplacení kauce 50 tisíc dolarů, uvedl tak Texaský deník. Dvojče zesnulé holčičky a další tři starší sourozenci jsou nyní v pěstounské péči.

Za ohrožení zdraví a života jejich dětí jim může být uložena pokuta ve výši až 10 tisíc dolarů. Za vraždu druhého stupně můžou jít do vězení na šest až třicet let, s pokutou až 15 tisíc dolarů. O jejich osudu bude v dohledné době rozhodovat soud.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání