Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Do babyboxu odložili malou Violku: Do mrazivého rána jí oblékli bílé dupačky a nasadili roušku

Autor: yks - 
24. března 2020
08:11

Malou holčičku našli v úterý ráno v babyboxu v Českých Budějovicích. O v pořadí již 204. miminku, které našlo útočiště v život zachraňující schránce, informoval zakladatel českých babyboxů Ludvík Hess.

„Českobudějovická bedýnka mi zavolala v 5:50 v úterý 24. března 2020. Na obrázku je vidět děťátko v bílé čepičce a v bílých dupačkách s růžovým okrajem, zabalené v modré dece. Vypadá to, že má na nose malou roušku,“ popsal Hess fotografii nejnovějšího človíčka zachráněného v jihočeské metropoli. 

„Ředitel záchranky Marek Slabý mi za chvilku potvrzuje, že je to novorozená holčička, a hejtmanka Ivanka Stráská jí dává jméno Viola, tedy Fialka. Připomínám, že nebýt obou výše jmenovaných, babybox by v Českých Budějovicích nebyl,“ zdůraznil zakladatel českých babyboxů.

Ten také uvedl, že Violka je v pořadí druhá holčička, kterou v Budějovicích zachránili a celkově celkově letošní pátá. Píšu ještě do České mincovny, aby připravila tradiční dukát s číslem 204, napsal Hess s tím, že podobný dárek dostávají všechny tímto způsobem odložené děti.

May PNG ( 24. března 2020 20:14 )

Pani mohla mit nehodu s anti­koncep­ci/kon­dom.. neměla třeba peníze na potrat(nebo nechtela dítě zabit) ne kazdy je připravený na život rodiče

Desterz ( 24. března 2020 16:13 )

Ono kdyby náš milující stát nebyl taký kichot, mohly se děti normálně rodit anonymně a ponechávat na kdejakém zdravotnickém zařízení. Jenže, ejhle, byrokracie! No tak musí být babyboxy, což je taková prapodivná klička na lidi. "Jakože anonymně" tam můžete dítě dát a utéct. Lidí, kteří z nejrůznějších důvodů (ať omluvitelných či neomluvitelných) odkládají děcka, bylo, je a bude stále dost. Ale babyboxy jsou truchlivými pomníky zkamenělé státní byrokracie, která nebyla schopna udělat v tomto ohledu jeden jediný rozhodující vstřícný krok - totiž povolit anonymní porody.

ChrapouniRetardovani ( 24. března 2020 15:43 )

Hnusné chrapounské hyneny!!!! Děti umíte dělat dobře, ale postarat se o nich už ne!!!! Je mi z vás na blití lidský odpade!!!!

miky70 ( 24. března 2020 14:25 )

Krásný jméno, ať je holčička zdravá a po zbytek života šťastná!

Amabell ( 24. března 2020 12:55 )

Někomu určitě bude dělat radost celý život..jen aby vybrali správně.

Zobrazit celou diskusi