Nástup do taneční skupiny UNO v roce 1988 udělal z Richarda Genzera celebritu a trvalo dlouho, než se zase vrátil na zem. „Byl jsem párkrát v životě bezpochyby sráč a machroval jsem. Ale úspěšně jsem to ve své hlavě vytěsnil,“ přiznal v rozhovoru pro týdeník Téma Geňa, kterému na přelomu tisicíletí zlomil vaz rozpad skupiny, jíž založil Richard Hes (†50). 

Uvedli jsme první český muzikál Dracula, a já si myslel, že jsem nesmrtelnej. Bral jsme v devadesátkách výplatu přes sto tisíc korun. A pak konec. UNO se rozpadlo a nebylo nic. Byla to divná doba, nikdo nechodil do divadel, nic se netočilo. A já byl v p**eli. Vozil jsem kočár s dítětem, seděl s maminkami v parku na Vyšehradě a své tehdy ještě manželce Lindě Finkové jsem si říkal o kapesné. Strašná degradace. A trvalo třeba rok," přiznává Richard.

Pomocnou berličku tehdy hledal v alkoholu. „Měl jsem popravdě dvě období, kdy jsem se z toho jen taktak vymotal. Byl jsem nakročený k pomoci, ale vždycky jsem se nějak hryznul. Vlastně jednou jsem absolvoval takové sezení s někým, kdo mě nějakou verbální technikou dovedl do podivného rauše. Vím, že jsem přitom brečel. Nebylo mi to vůbec příjemný,“ tvrdí Genzer. 

Nakonec to byli kamarádi v čele s Michalem Suchánkem (54), kteří mu pomohli, aby se Geňa vrátil znovu na vrchol. 

VIDEO: Richard Genzer shání peníze! Rozhodně nejde o malou částku...

Video
Video se připravuje ...

Richard Genzer shání peníze! Rozhodně nejde o malou částku... Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
36 fotografií