Den Commonwealthu je ve Spojeném království velmi významným svátkem, pro nějž královna Alžběta každoročně pořádá ceremonii ve Westminsterském opatství. Ještě než se Meghan oblékla do svého jedovatě zeleného hávu, zjistila, že jsou s princem Harrym jediní z blízkého rodinného kruhu, koho královna nepozvala na speciální slavnost před jejím zahájením.

„Oba byli dotčeni, že je královna nezahrnula do 2 tisíc pozvánek, zatímco prince Williama a Kate Middletonovou ano,“ podělil se královský expert. Meghan s Harrym tak přišli až na zahájení ceremonie a ihned po příchodu vycítili, že s nimi bude jednáno jako s kusem hadru.

„Sussexy“ hned na začátek zarazilo, že je na rozdíl od zbytku rodiny nikdo neusadil, naopak si cestu k podřadným místům museli proklestit sami. Když pak Will a Kate dorazili, vyměnily si obě dámy suché „ahoj“ a Kate se po zbytek ceremonie Meghan stranila jako čert kříži. Sotva se na ni podívala.

William s Harrym, v minulosti nerozluční bratři, se k sobě chovali jako naprostí cizinci a jen ze slušnosti počastovali toho druhého vlažným čau. Meghan musela vévodu z Cambridge pozdravit celkem dvakrát, než si jí vůbec všiml.

Po obřadu se obě dvojice ani nerozloučily a každá se vydala vlastní cestou. „Vzalo je to, netajili se rozhořčením a smutkem,“ okomentoval pnutí na Dni Commonwealthu královský zdroj. Pro vévody ze Sussexu to byla poslední veřejná událost pod královskou korunou, než 31. března odstoupí z předních míst britské monarchie a započnou život jako „obyčejní“ lidé z předměstí.

VIDEO: Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan

Video
Video se připravuje ...

Válka Rosola a Ochotské pokračuje! A další rána pro Harryho s Meghan Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
39 fotografií