Pro Martina Donutila, který žije a hraje v Brně, byl filmový svátek příležitostí potkat se jak s přáteli, tak i s novými lidmi z branže. A tak na předávání Českých lvů vyrazil v doprovodu otce Miroslava Donutila. Už na červeném koberci byl o mladého herce zájem, přece jen se objevil v seriálech Doktor Martin nebo Četníci z Luhačovic, a sběrači podpisů se mohli přetrhnout.

Vždycky mě konejšilo, že jsme na konzervatoř dělali přijímačky pod číslem, ne pod jménem. Toho jsem se bál. Lidé se mě ptají, jaké to je být synem Miroslava Donutila. Já ale nemám srovnání. Nevím, jaké to je nebýt jeho synem. Každopádně to je plus i minus," řekl před lety v rozhovoru pro Novinky.cz nejmladší Donutil.

Herečka Iva Janžurová nominaci za hlavní roli ve snímku Teroristka ve vítězství neproměnila, o to víc si to ale užívala na večírku. Doprovod jí dělala vnučka Adina Pitrová, jejíž maminkou je Sabina Remundová (47). Ta typickou podobu „Janžurek“ nezapře, má stejné rysy jako babička a i podobný hlas.

Herecký pár Pavla Tomicová (57) a Ondřej Malý (54) zase na slavnostní večer vzal svou dceru Anežku (20), která se vydala ve šlépějích svých rodičů. Slovenský herec Andy Hryc (70) přišel zase v doprovodu dcery Wandy (42), která je produkční.

O rozruch na červeném koberci se postaral nizozemský maskér Leendert Van Nimwegen , který byl společně s maskérkami Pavlou Frýdovou a Terezou Prachařovou za film Skleněný pokoj nominovaný v kategorii nejlepší masky. Přišel totiž v dlouhé dámské sukni!  „Ženy mě vždy inspirovaly a v sukni se cítím tak volně,“ řekl Blesku maskér.

VIDEO: Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru!

Video
Video se připravuje ...

Janžurová si Lva neodnesla: Místo sebe litovala dceru! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
81 fotografií