Charismatický herec Milan Lasica, manžel herečky Magdy Vášáryové (71), slaví v první únorové pondělí kulatiny. Přestože se umělec, co se stáhl z filmových pláten a televizních obrazovek na divadelní prkna, vždy projevoval jako komik a srandista, až kniha Vše o mém otci, kterou napsala jeho dcera Hana (38), odhalila, že jeho život rozhodně nebyl jenom smích a fórky po boku dlouholetého parťáka Júlia Satinského (†61). Jeho vzpomínky na dětství nejsou nikterak pohádkové, ale naopak pořádně traumatizující!

Rodiče Milana Lasici se totiž rozvedli v době, kdy mu bylo pouhých deset let, a on od té doby začal trpět stavy bezdůvodné paniky a beznaděje. „Když jsem byl večer sám doma, bál jsem se, že se už rodiče, zejména matka, nevrátí,“ prozradil v knize své dcery. Jednou dostal záchvat pláče dokonce i u kamaráda na návštěvě.

Nejčernější obavy se bohužel nakonec vyplnily: Jeho maminka Edita si našla nového partnera a malého chlapce poslala k otci do malé obce v okrese Zvolen. „Vzdala se mě, což bylo tehdy netradiční. Dítě rozvedených rodičů běžně zůstávalo u matky, ale ona asi realisticky usoudila, že v Pliešovicích mi bude nejlépe…“ 

Tragédie se záhy stala i v nové rodině jeho otce. Jeho nová manželka, tedy Milanova nevlastní matka, byla v očekávání, dítě ale ihned po porodu zemřelo. „Přiznám se, ač nerad, že když jsem se dozvěděl tu zprávu, nebyl jsem smutný. Dalo by se říct, že mě to spíš potěšilo,“ přiznal kajícně herec, jemuž pak nová „teta“ zakazovala navštěvovat rodiče. Herec známý z komedií Srdečné pozdravy ze zeměkoule nebo z pohádky Tři veteráni se však nechal slyšet, že i když si kvůli své mamince protrpěl hodně těžké chvilky, vždy si jí prý velmi vážil…

Dnes se tato herecká legenda každopádně dožívá neuvěřitelných 80 let. Kdo by ovšem očekával, že mistr chystá nějaké velkolepé oslavy, například v divadle, jak to bývá mezi celebritami zvykem, ten je na omylu. Podle jeho slov to bude pro něj zcela běžný den. „Já si na to nepotrpím. Takže jako kdyby se nic nedělo…,“ prohlásil Milan Lasica pro slovenský magazín Plus Jeden Deň. Místo opulentní akce hodlá strávit tohle významné životní jubileum čistě v kruhu nejbližších. „Bude asi rodinný oběd,“ dodal.

VIDEO: Žofie Lasicová pokřtila knihu o svém slavném tatínkovi

Video
Video se připravuje ...

Žofie Lasicová pokřtila knihu o svém slavném tatínkovi Thomas Kruchina, Ondřej Rybár

Fotogalerie
24 fotografií