Jiří Jindra z Perninku na Karlovarsku s naším deníkem rád soutěží. „Nikdy jsem žádnou hru v Blesku nevynechal. A desetitisícová výhra mně vyrazila dech. Takovou mám radost! A k tomu jsem ještě získal dvě poukázky do lékárny, když jsem strhl nálepku z novin. Koupím si vitamíny,“ pochlubil se šťastný výherce.

Blesk čte už 28 let. „Když začaly vycházet, párkrát jsem si je koupil a zjistil jsem, že je super. Tak jsem si ho předplatil a přes čtvrt století už mi chodí do schránky,“ řekl Jindra.

Bleskový rituál

Někdejší dělník je zvyklý brzo vstávat a začíná každý den se svými oblíbenými novinami. „Už v 6.30 je mám na stole, udělám si kafíčko, vyluštím křížovku, podívám se na horoskop, přečtu poslední stranu, kde jsou zprávy ze zahraničí a pak začnu číst vše od první stránky dál,“ vysvětlil svůj Bleskový rituál Jindra. 

Bude výletovat

A za co výhru utratí? Hlavně za cestování po Česku. „S kamarádem Václavem pojedeme na pár dní do kempu na Berounku. Odtud vyrazíme na výlety na Křivoklát, Karlštejn a do Berouna. A také bychom chtěli podniknout ještě druhý výlet  do Litoměřic. Odtud poplujeme lodí do po Labi do Ústí a pak zpět domů. Moc se těším,“ svěřil se Jindra.

Zalije lososa

Kromě cestování chce Jindra použít část peněz i na zvelebení rodinného domu. Musí se totiž koupit barva a natřít fasáda. „A taky bych chtěl syna Jiřího (30) pozvat na večeři. Zajedeme do Blatné, kde jsou tři restaurace a do jedné z nich zajdeme. Nejraději mám lososa s bramborem a přílohou. A k tomu pár piv. Ryba přece musí plavat. A já mám pivo rád,“ smál se Jindra, který už má útratu zaplacenou.