Petra Lisnyy (26), Plzeň: Pořídili miminku kočárek

Na koci září vyhrála v Trháku Petra Lisnyy (26) z Plzně 10 tisíc korun. „Když mi volali, že jsem vyhrála, myslela jsem si, že si ze mě někdo dělá legraci,“ smála se tehdy maminka malého Marečka (2). Ta čeká na začátku března narození dalšího miminka, a tak měla jasno, co s výhrou udělá. „Už jsme peníze utratili. Koupili jsme si trochu dražší kočárek, takže ty peníze padly na něj,“ řekla nyní Blesku paní Lisnyy. Už pozítří si prý koupí Blesk, kde startuje další kolo Trháku. „Moc teda nevěřím, že by se povedlo vyhrát takovou sumu dvakrát. Nejspíš to ale ještě zkusíme,“ usmívá se.

Soňa Trachtová (69): Koupila si rovnou dvě televize

Paní Soňa si s chutí trhne Trhák a k tomu hraje i Denní hru. Alespoň to tak bylo loni v září, kdy díky poslané SMS inkasovala 10 tisíc korun. „Blesk kupuju každý den, takže už jsem si všimla, že v pátek znovu startuje Trhák. Takže se určitě zúčastním,“ řekla seniorka, která běhá do obchodu pro nové zprávy každé ráno. „Zajímám se o sport, ráda čtu ombudsmana a rady do domácnosti. Jen to hašteření politiků mě moc nezajímá,“ směje se paní Trachtová, která před výhrou s Bleskem v různých soutěžích brala většinou jen stokoruny. „Tohle byla příjemná změna,“ povídala čtenářka. A co si pořídila? „Koupila jsem si rovnou dvě televize. Jednu sobě a druhou manželovi. Aspoň se budeme koukat každý zvlášť na to, co se nám líbí,“ vysvětluje loňská výherkyně.

Soňa Trachtová koupila rovnou dvě televize.
Autor: archiv Blesku

Eliška Nováková (70): Na podlahu má teď robota

Paní Eliška je pravidlenou čtenářkou Blesku. „Kupuji si ho každý den v místním obchodě. Škoda, že mají v neděli zavřeno a utíká mi tak Nedělní Blesk,“ povídala seniorka, která vyhrála loni v září 10 tisíc korun. „Trhák je pro mě zábava do důchodu a já ve skrytu duše doufala, že bych mohla vyhrát. A vyšlo to,“ radovala se čtenářka.Výhra jí usnadnila život, tak jak si naplánovala. „Za peníze jsem si koupila robotický vysavač. Je lepší než ten klasický,“ prozradila paní Nováková. Ta už je celá nedočkavá, na další kolo Trháku. „Už mám všechny informace. Koukala jsem, že tentokrát půjde vyhrát dokonce 50 tisíc! No to by byla paráda,“ zasnila se. Co by s případnou výhrou udělala, však nemá rozmyšleno. „My chudí důchodci už máme všechno. My si na nic nestěžujeme… Popravdě, plánů je dost. Mám dvě děti. Určitě by se o to postaraly,“ rozesmála se.

Antonín Fík (62), Rokycany: S manželkou jeli na Slovensko

Pan Antonín kupuje Blesk od samého začátku, kdy začal v roce 1992 vycházet. „Nikdy před tím jsem ale nic nevyhrál, a tak jsem zkusil Trhák a výhra 10 tisíc byla paráda,“ měl radost pravidlený čtenář. Hned začal s manželkou Márií vymýšlet, co s penězi udělají. Volba padla na wellnes víkend v lázních. „Nejraději bych jela do Poděbrad nebo do Teplic. Ale rádi bychom se podívali třeba i do Mariánských Lázní či Karlových Varů,“ přemýšlela manželka výherce. Nakonec to bylo trochu jinak. „Vyrazili jsme spolu na prodloužený víkend. Jenže ne do Čech, ale na Slovensko. Výlet jsme spojili ještě s dalším zážitkem,“ řekl pan Antonín. V pátek se prý znovu zapojí do Trháku, kde půjde i o 50 tisíc! „Už o tom vím. Nejsem na tom tak, že bych se nějak klepal na výhru. Ale rád hraju, je to legrace a bavím se tím. Když to vyjde, je to příjemný bonus,“ má jasno čtenář.

Jiří Flouma (73), Liberec: Nemůžu se dočkat

Pořádnou radost měl z výhry v Trháku i pan Jiří z Liberce. Vyhrál kredit do svého BLESKmobilu za 1000 Kč. „Byla to paráda. BLESKmobil má dobré ceny, že jsem z toho volal hodně dlouho až jsem z toho ztratil přehled. Vybral jsem si totiž tři telefonní čísla, na které jsem volal jen za korunu,“ prozradil výherce. S BLESKmobilem není doma jediný. „Přemluvil jsem k němu i svoji družku,“ směje se pan Jiří. Soutěžit s Bleskem bude prý dál. „Už jsem dost nedočkavý a vyhlížím, kdy bude pátek, aby se zase zapojil do Trháku. Kdyby se povedlo vyhrát třeba těch padesát tisíc...,“ zasnil se pravidelný čtenář.

Marie Rumanková (78), Ostrava: 50 tisíc by se hodilo!

Paní Rumanková z Ostravy vyhrála v loňském Trháku kredit 1000 Kč do BLESKmobilu, tentokrát si dělá zálusk i na padesátitisícovou výhru. „Mám hodně vnoučat a i pravnoučata, tak by se taková výhra určitě hodila. To by mě zajímalo,“ řekla čtenářka. „Blesk si kupuji hlavně v pátek. Moc ráda si pročítám v magazínu. Takže v pátek se na Trhák určitě podívám,“ slíbila paní Marie.