O nakažení koronavirem Covid-19 informoval po telefonu královského reportéra Christopha Matzla: „Nepanikařte,“ uvedl na začátek, „rakouské úřady jednají skvěle.“ Reportér se ho zeptal na aktuální stav, načež Karel Habsburský odpověděl, že se cítí trochu deprimovaně, protože symptomy jsou sice podobné chřipce, ale neustupují tak rychle.

Podle všeho se vnuk českého císaře nakazil minulý týden na konferenci v Ženevě. „Zavolal mi přítel a řekl mi, že ho pozitivně testovali na koronavirus. A protože na konferenci bylo spoustu Italů z Milána a u mě se poté objevil kašel a dýchací potíže, ohlásil jsem se příslušným úřadům,“ vzpomínal Habsburk.

Do jeho vily v Salcburku se vřítilo komando s ochrannými obleky a udělalo mu test. Dalšího dne měl Karel jasno – je infikovaný. „Děkuji všem, kteří se o mě starají ve dne v noci.“

„S rodinou jsem v kontaktu pouze přes telefon,“ odpověděl reportérovi na otázku, zda se s někým stýká. „S kolegy se bavím přes telefon a e-mail, byznys nezaostává.“ Habsburk nakonec statečně řekl, že se nemoci nebojí: „Doma dlouho nepobudu,“ uzavřel.

Fotogalerie
11 fotografií