Ze slunné Kalifornie, kde je Buck miláčkem celé své lidské rodiny, byl unesen obchodníky se psy. Rázem se z pohodlí domova dostává do vlaku mířícího do kanadského Yukonu, o němž se nikoli s nadsázkou říká, že zde lišky dávají dobrou noc.

Buck trpí, ale nedá se zlomit a podaří se mu věznitelům uprchnout. Na své cestě potkává svérázného dobrodruha v podání Harrisona Forda, s nímž se vydává na pouť do míst, kam lidská noha nevkročila.

Příběh nového přátelství psa, který dosud neviděl sníh, natož tolik zákeřných zvířat, a muže, jenž se rozhodl být sám, a proto opustil civilizaci, se odehrává v době vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Yukon sice nabízí krásnou, nedotčenou přírodu, ale je zároveň nebezpečným koutem světa, kde nikdo neví, co ho čeká…

Pokud to chcete zjistit, máte možnost zajít na Volání divočiny do kina, a to od 27. února 2020, tedy ode dne jeho české premiéry. Ve filmu kromě skvělého Forda hrají mj. Karen Gillan, Dan Stevens, Colin Woodell, Omar Sy, Terry Notary, Cara Gee, Bradley Whitford, Jean Louisa Kelly, Wes Brown či Preston Bailey.

Animáky měly našlápnuto na Oscara

Volání divočiny Chris Sanders natočil coby režijní celovečerní hraný debut. Na svém kontě měl zatím úspěšné kreslené snímky Lilo & Stitch, Jak vycvičit draka a Croodsovi, které byly nominovány na Oscara. Ani jeden z nich ale sošku za nejlepší animovaný film nezískal.