Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čech (55) vyloupil banku ve Švýcarsku: Policie ho zadržela u piva!

Ilustrační fotka
Ilustrační fotka  (Autor: EPA, Reuters)
Autor: bar - 
13. února 2020
21:22

Z vyloupení banky ve švýcarském městě Chur obvinila policie ve čtvrtek dopoledne pětapadesátiletého Čecha. Na pobočce vytáhl poplašnou zbraň, ze které dvakrát vystřelil. Svůj lup pak zapil v nedaleké kavárně.

Do pobočky Kantonalbank měl ozbrojený Čech vtrhnout ve čtvrtek krátce po deváté hodině ráno. „Poté, co dvakrát vystřelil z poplašné pistole, opustil bankovní halu s hotovostí,“ uvedla policie na webu. Muž podle ní ukradl několik desítek tisíc švýcarských franků.

S penězi uprchl do nedaleké kavárny, kde se podle provozovatelky Eliane Steingruberové choval zcela normálně. „Objednal si pivo a také řekl, že má hlad. Požádal o řízek, ale v době snídaní jsem mu mohla nabídnout jen croissanty a dort. Nakonec si dal jen to pivo,“ popsala pro portál suedostschweiz.ch Eliane.

Po zhruba půl hodině lupiče i s penězi u piva vyrušili policisté, kterým k jeho vypátrání pomohla veřejnost. Zhruba dvě desítky policistů vtrhly do restaurace, kde údajného pachatele zadržely. „Naštěstí tu nebyli žádní hosté, zrovna jsem otevřela,“ dodala provozovatelka. 

Vichřice shodila na děti zastávku! Holčička (†4) zemřela, její bratříček (2) bojuje o život!

okluznifranta1 ( 14. února 2020 06:59 )

V Česku zase nějaký Slovák vyloupil veškeré dotace pro malé firmy...Nenažranec nenažraná.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání