Lotr si chtěl jednoduše přijít k penězům, do oka mu padl minibus odstavený na parkovišti v Praze 5. V klidu si - zatím neznámo jak - otevřel dveře a začal vynášet veškeré věci, které na sedačkách nechali cestující a které by se mu mohly hodit. Nepohrdl ani startovacími kabely, autolednicí či heverem. Lup si postupně přenášel k plotu, odkud si ho chtěl nejspíš odnést. Plán se mu ale k jeho smůle nezdařil.

V tu chvíli se totiž k minibusu vracel jeho řidič a muže, který se kolem podezřele ochomýtal, si všimnul a natočil ho. „V tu chvíli ještě netušil, kdo před ním stojí. O několik okamžiků později zjistil, co se stalo, ale podezřelý mezitím zmizel. Celou událost tak oznámil na policejní služebně a policistům předal i pořízený záznam,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Případ, kde celková škoda přesáhla šedesát tisíc korun, je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a poškození cizí věci, za což v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest vězení,“ uvedl Rybanský. Po muži pátrali policisté od konce ledna, teď ale konečně spadla klec.

„Shodou okolností byl ten samý muž zadržen hlídkou při další krádeži v průběhu úterý,“ uvedl ve čtvrtek 13. února mluvčí. Kriminalisté navíc zjistili, že na podezřelého byl vydán Obvodním soudem pro Prahu 2 příkaz k zatčení, také pro majetkovou trestnou činnost. „Sedmatřicetiletý muž bude řešen ve zkráceném přípravném řízení,“ dodal Rybanský.