Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jack Russell teriér se vyžral sýrovými chipsy na 10 kilo a jde mu o život. Musí držet mrkvovou dietu

Autor: shp - 
14. února 2020
15:03

Seznamte se s pravděpodobně nejtlustší fenkou Jack Russell teriéra na světě. Jmenuje se Skylar, je z Anglie a miluje sýrové čipsy. Skylar je tak nenažraná, že se vyjedla na děsivých 10 kilogramů, což je téměř dvojnásobek normální váhy u tohoto plemene. Veterináři proto její paničce Mandy Hanniganové (59) nařídili, aby fence nasadila radikální dietu. Skylar by totiž jinak mohla zemřít.

Skylar jde nyní o život. Její váha je děsivá, vypadá jako malý soudek piva. Nebylo tomu přitom tak vždy. „Když jsme ji dostali, byla ještě štěňátko a byla extrémně hubená,“ zavzpomínala majitelka obézní fenky pro Daily Mail.

Panička nedokázala říct psím očím ne

Pak stále rostla a rostla. Můj druhý pes je vybíravý, takže to skončilo tak, že žrala i jeho porce. Skylar jí absolutně všechno a je těžké jí říct ne, když na vás hází psí oči,“ postěžovala si Mandy. Jenže nadměrným krmením fence ublížila.

Ze všeho nejvíc miluje Doritos (sýrové tortillové chipsy - pozn. red.). Sní třetinu pytlíku pokaždé, když nějaké jím, což je několikrát týdně. Žere i jiné čipsy, nakládané cibulky, párky, cokoliv, na co si vzpomenete,“ pokračovala panička.

Mrkvová dieta

Veterináři nyní naordinovali fence dietu, při níž nahradí sýrové chipsy mrkve. Také by měla chodit na delší procházky než dosud. Denně by měla být venčena hodinu nebo raději dvě. Snad nyní Mandy psím očím skutečně odolá.

Zobrazit celou diskusi