Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policisté donutili muže, aby olizoval pisoár. Bezdomovec je zažaloval

Autor: shp - 
4. února 2020
20:33

Nechutné, nedůstojné a nehodné rolí policistů. Bezdomovec Samuel Ingall (37) obvinil strážce zákona z havajského Honolulu, Johna Rabaga (43) a Reginalda Ramonese (43) z toho, že ho zbavili lidských práv. Donutili ho totiž pod pohrůžkou zatčení olizovat špinavý pisoár na toaletách.

K incidentu došlo podle žalobce v lednu 2018. „Tito policejní důstojníci si mysleli, že jde o další formu pobavení, protože jeden z nich s tím má už zkušenosti,“ prohlásil podle webu ABC News právník Myles Breiner, který podal žalobu jménem Ingalla.

Oběť skončila v léčebně

Rabaga po provalení skandálu uvolnili z policejních povinností, Ramones opustil řady policie úplně. Bezdomovec Ingall, který bojuje s drogovou závislostí, je momentálně na odvykací kúře v léčebně. Na ulici žije jinak už roky.

Něco takového by se nemělo stát, ale často se to děje,“ hřměl Breiner. „Myslím, že John udělal chybu, kterou přiznal. Akceptoval zodpovědnost a k činu se doznal,“ prohlásila na obhajobu klienta Rabaga právnička Megan Kauová.

Přiznání policistů

Nejde o něco, co se děje v policejní jednotce dennodenně,“ dodala. „Mají být úspěšně prověřeni a úspěšně vycvičeni,“ uzavřel Breiner. Soud i nadále pokračuje. Případ je veden jako civilní žaloba. Rabago se k činu již přiznal. Ramones se doznal k tomu, že nic nenahlásil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání