Co vedlo zadrženého, aby sám sebe udal policistům, je zatím záhada. Podle Drábkové zavolal sám na linku 158 kolem půl druhé: „Sám o sobě prohlašoval, že si jde vyřídit účty s jiným mužem v psychiatrické nemocnici Praze 8 v Bohnicích,“ prozradila policejní mluvčí.

Začaly rozsáhlé manévry. „Hlídka pohotovostní motorizované jednotky společně s psovodem a ostatními pražskými hlídkami přijely do nemocnice a vyčkávaly na další pokyny,“ popsala mluvčí s tím, že všechny vchody a východy všech budov byly z bezpečnostních důvodů hned uzavřeny. Další policisté mezitím pátrali po ozbrojeném pachateli.

Nakonec byli úspěšní - než stihl dojet do Bohnic, zadrželi ho v tramvaji číslo 5 na zastávce Husinecká v Seifertově ulici. Všichni cestující byli vyzváni, aby okamžitě opustili tramvaj a odešli na bezpečné místo, které jim další hlídky policistů vyhradily,“ popsala akci mluvčí.

Muž měl u sebe několik nožů i pepřák! Skončil v poutech na policejním oddělení. Za nebezpečné vyhrožování mu hrozí až tři roky vězení.

Video
Video se připravuje ...

Takhle policisté zadrželi 29. ledna 2020 v tramvaji nebezpečného muže. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií