Popel na hlavu si teď nejspíš sype 34letá máma, která v neděli odpoledne vyrazila pokoupit potřebné věci do hobbymarketu v Praze 9 s ročním miminkem. Než začala nákup uklízet, posadila svého mrňouska do autosedačky, půjčila mu na hraní klíčky od auta a dveře zavřela. To ale neměla dělat. 

Při ukládání zboží do kufru si totiž nevšimla, že její robátko si klíčky všelijak pomačkalo, přičemž se mu podařilo auto zamknout. Máma pak zabouchla kufr – a k dítěti už se nedostala. Batole záhy začalo natahovat moldánky, žena pak zavolala na pomoc policii. „Dítě v autě velmi plakalo, a proto se policisté rozhodli, že rozbijí okénko. Mladá žena souhlasila a během chviličky už byla u svého miminka,“ popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Policisté uvedli, že se zdaleka nejedná o jediný takový případ. Upozorňují proto všechny rodiče, aby dětem klíčky na hraní nedávali, byť by to mělo být jen na chvilku. „Stačí totiž vteřinka nepozornosti a lidé pak musí řešit nepříjemnosti spojené s otevíráním vozidla,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie