Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Opilý záchranář na přechodu přejel Davídka (†5): 4 roky vězení jsou mu moc

Autor: chal - 
29. ledna 2020
16:09

Většinou životy zachraňoval, v tomto případě ale jeden ukončil. Profesionální záchranář Erik (48) loni v březnu sedl opilý za volant a ve vysoké rychlosti na přechodu přejel teprve pětiletého Davídka. Chlapec nepřežil. Erik vyfasoval čtyři roky vězení. I když je to trest na spodní hranici, proti rozsudku se odvolal.

Davídek z Drahňova na východě Slovenska vjel na odrážedle na přechod následovaný svou starší sestrou, když se přiřítil Erik ve svém fordu. Podle vyšetřovatelů jel rychlostí minimálně 77 kilometrů za hodinu.

Střet byl pro dítě fatální. Ani přes rychlou první pomoc, kterou mu profesionální záchranář Erik poskytl, chlapeček nepřežil. „Dával mu dýchání z úst do úst, ale už se nedalo nic dělat. Chlapeček hodně krvácel a měl rozbitou hlavu,“ popsali svědci televizi JOJ.

Video  Opilý záchranář na přechodu přejel pětiletého Davídka.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Viník nehody nadýchal téměř dvě promile. Proč sedl za volant opilý, se u soudu snažil obhájit složitým životním obdobím. „Prožíval jsem dost těžkou situaci. Manželka mi řekla, že chce podat návrh na rozvod a telefonicky jsem se dozvěděl i o nemoci mé nejlepší kamarádky. Dost mě to vzalo,“ vypověděl Erik u soudu.

Vzhledem k tomu, že obžalovaný projevil lítost, dosud neměl záznam v rejstříku a chlapci poskytl první pomoc, udělil mu Okresní soud v Michalovcích trest na spodní hranici sazby. Čtyři roky odnětí svobody se ale řidiči zdály jako příliš přísné! Proti rozsudku se proto odvolal. Obhajoba požaduje mimořádně snížení trestu.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání