Harry a Meghan se sice plánovali přesunout do Kanady, aby zde našli klid a rodinnou pohodu, místo toho ovšem zjistili, že to o moc odlišnější než jejich pobyt ve Velké Británii není. Kamkoliv se hnou, za patami mají nejenom novináře, ale i nadšené fanoušky britské královské rodiny. V jedné věci se ale Kanada od Anglie zásadně liší. V provincii Britská Kolumbie, v níž žijí, totiž platí zákon o ochraně soukromí, a tak klidně mohou nejenom novináře, ale i dotěrné příznivce žalovat. A první žaloby už padají.

Meghan totiž pobouřilo uveřejnění fotek, na nichž venčí dva pejsky a zároveň nese malinkého Archieho na hrudi. Dokonce tento případ již řeší její právníci. Bývalá hvězdička seriálu Kravaťáci totiž tvrdí, že o focení nevěděla. Na snímcích, co prolétly všemi médii i sociálními sítěmi, se však velice sebevědomě usmívá rovnou do objektivu. Zdá se proto, že ji spíše namíchly články kritizující nosítko, z něhož Archie na fotkách prakticky vypadává…

Přestože si v Kanadě vévoda a vévodkyně ze Sussexu už podle všeho vybírají vhodné hnízdečko lásky, kde by mohli vychovávat svého prvního potomka, v Anglii se oficiálně vzdali svých titulů a především povinností, které jejich postavení v britské monarchii přinášelo. „Jsem velmi smutný z toho, že to takhle dopadlo,“ prohlásil o víkendu syn prince Charlese (71) během svého oficiálního proslovu.

„Spojené království jsou mým domovem a místem, které miluji. To se nikdy nezmění. Doufali jsme ale, že budeme dál sloužit královně, Společenství a mým armádním spolkům bez veřejného financování. Bohužel to nebylo možné…“ shrnul vnuk anglické vladařky Alžběty II. (93) celou situaci, která notně otřásla suverenitou královské rodiny.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
81 fotografií