Tak tohle se bývalé televizní hvězdičce a jejímu rusovlasému manželovi líbit nebude. Poté, co veřejně odstoupili od svých královských povinností, čímž princ Harry (35) v podstatě pošlapal vše, co mu bylo od dětství vštěpováno, a začali se zabydlovat v Kanadě, setkali se s dost odmítavým přístupem tamních obyvatel. Kanadští daňoví poplatníci totiž odmítají přispívat na náklady na bezpečnost britského prince a Meghan Markleové (38), a podle jedné poslankyně této země tomu tak ani nebude.

Není jasné, kdo bude platit neskutečně vysoký účet za zajištění bezpečí této mladé rodiny, až Sussexští na jaře oficiálně opustí monarchii. Britům se ani trochu nelíbilo, že by měli platit za Harryho a Meghan na Vancouver Islandu, kde podle všeho našli svůj druhý domov, a tak se začalo spekulovat, že by se náklady rozdělily mezi Spojené království a Kanadu.

Proti takovému uspořádání by se však postavila mladá politička Laurel Collinsová (35), poslankyně z města Victoria, kde Harry a Meghan přetrvávají. „Doufám, že sami plánují pokrýt své náklady na bezpečnost. Pokud jde o peníze, které naše vláda utrácí, a peníze daňových poplatníků, je důležité, abychom to uvedli do kontextu a přemýšleli spíše o našich prioritách,“ řekla podle The Mirroru.

„Například že dáváme přednost tomu, aby byl život v Kanadě dostupnější pro naše lidi. Že dáváme přednost ochraně našeho životního prostředí a že utrácíme peníze z daní našich občanů za věci, na kterých rodilým Kanaďanům opravdu záleží,“ dodala Collinsová, čímž jasně naznačila, že zájmy tohoto celebritního párečku rozhodně mezi důležité body kanadské ekonomiky nezapočítává.

Bezpečnost pro celou královskou rodinu prý vždycky stála daňové poplatníky astronomickou částku přesahující zhruba 100 milionů liber (zhruba 3 miliardy českých korun) ročně, skutečná suma ale nikdy nebyla zveřejněna. Vzhledem k tomu, že princ Harry s herečkou známou tak maximálně ze seriálu Kravaťáci se od anglické monarchie odtrhli za účelem začít si vydělávat „vlastníma rukama“, očekává se, že si budou platit i sekuritku. Koneckonců zatím si v Kanadě vystačí jenom se dvěma až třemi bodyguardy, pocházejícími z řad britské policie…

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
76 fotografií