Když zdrcený princ Harry poslední dny v Británii vyjádřil své rozuzlení a lítost vůči výsledkům jednání o svém a Meghanině odchodu ze služeb britské královské monarchie, zdálo se, že tohle trápení jen tak brzkého konce mít nebude.

Nakonec ale stačilo, aby v pondělí večer přistál na letišti Victoria International Airport ve Vancouveru v Kanadě, a černé myšlenky jsou alespoň na nějaký čas ten tam. Na fotkách, jež byly pořízeny bezprostředně po přistání, je vidět vystupující vévoda ze Sussexu s rozzářenýma očima a úsměvem na rtech. A už je zřejmé, proč tomu tak bylo...

I když bylo bezmála deset hodin večer místního času, podle britského deníku Mirror na letišti v černém SUV na zadním sedadle čekala na Harryho jeho Meghan. Když uviděl svoji manželku po bezmála dvou týdnech plných útrap, jednání a mediálního pranýřování, zaplavil ho pocit štěstí, který nedokázal ve tváři skrýt. Podle nejmenovaného spolucestující bylo na Harrym po dobu letu vidět, že je unavený a vyčerpaný. Až shledání s Meghan mu vlilo novou krev do žil.

Podle výpovědi očitého svědka princ Harry nejen cestoval běžnou komerční linkou, ale dokonce ani nevyužil služeb první třídy. Otázkou je, jestli jeho skromný způsob cestování souvisí s tím, že byl v loňském roce s Meghan Markleovou kritizován za snobský způsob létání, kterým plýtval nejen prostředky daňových poplatníků, ale i škodil životnímu prostředí, a nebo jestli si uvědomil, že s požadovanou finanční nezávislostí bude třeba se uskromnit a v cestování na vlastní náklady být o něco spořivější.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
80 fotografií