Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psovod Zdeněk přišel o všechno: Jeho kynologická základna lehla popelem, jeden pes skončil popálený

Autor: VaB - 
5. ledna 2020
20:00

Policejní psovod z Milevska přišel o všechno. Shořela mu základna kynologického klubu, kterou provozoval. Oheň se dostal i do kotců, kde měl Zdeněk Růžička své psy. Nadační fond Ozbrojených složek ČR uspořádal materiální a finanční sbírku.

K rozsáhlému požáru došlo na začátku prosince. V noci z neděle na pondělí vzbudili policejního psovoda tamní hasiči. „V neděli 8. prosince ráno v půl šesté mě vzbudili hasiči a kolegové z policie, že základna našeho kynologického klubu hoří. Jel jsem rychle na místo,“ popsal pro server jcted.cz Zdeněk. 

Psovod provozoval základnu kynologického klubu. Nacházela se nedaleko města Milevsko v lese s paradoxním názvem Spálená. Jediné, co po požáru zbylo, je betonová deska. Hned vedle budovy se nacházelo několik kotců. „Oheň už se přenášel i na kotce a boudy, které stály zhruba dva metry od klubovny a bylo v nich sedm psů včetně dvou služebních,“ popsal.

Psy se naštěstí podařilo zachránit, jedno štěně mělo jen trochu ohořelou srst. „Zachránili si život tím, že před kouřem a ohněm zalezli do kotců. Na ty už ale v době našeho příjezdu přeskočil oheň. Psi se s tou událostí srovnali docela dobře, jsou v pohodě, víc než my lidi,“ řekl. 

Zdeněk Růžička se vypořádává se ztrátou veškerého vybavení, které v budově měl. Klubovna fungovala přes 15 let. Přesná příčina požáru nebyla stanovena, je ale možné, že začalo hořet od zapadlého uhlíku v krbu. V klubu bylo výcvikové zázemí, psí hotel a pořádaly se zde i soutěže a ukázky pro děti.

Nadační fond Ozbrojených složek ČR se rozhodl psovodovi pomoci. „Nadační fond Ozbrojených složek České republiky by rád tomuto policejnímu kynologovi poskytl pomocnou ruku formou materiální sbírky,“ uvedli na svém facebooku.

Poptávají zejména psí krmivo, misky na jídlo, pomůcky pro venčení a pelechy pro psy. Dary je možné zaslat na adresu Olivová 177. Zřídili také transparentní účet u Komerční banky. Číslo je 123-1035060227/0100

Zdenek Mencler ( 5. ledna 2020 23:09 )

Drzim palce. 👍 Ať se to znovu vybuduje a funguje.Hlavne ať jsou pejsci v pohodě,vše ostatní je nic.

starymlok ( 5. ledna 2020 22:44 )

Kdyby tam nechlastali a nekouřili,tak to ještě dnes stojí.

Ocicko ( 5. ledna 2020 21:38 )

Na tento účet rád přispěji, než na odporný spolek Milion chvilek s ještě odpornějším pomateným zrzounem)pardon "vycházející hvězdou".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání