Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důchodce v Brně zastřelil maminku Míšu: Dvě děti zůstanou s prarodiči, kvůli pohřbu se zadlužili

Autor: dce - 
10. prosince 2019
14:13

Je to už více než měsíc, co v Brně došlo k otřesné vraždě 35leté maminky Míši Š. Smutek ale přetrvává. O její dvě děti se nyní starají prarodiče. Rodina a nejbližší přátelé uspořádali sbírku, která má pozůstalým alespoň trošku pomoci vypořádat se se složitou situací.

22. října vyhasl život mladé maminky Míši. Tu v jednom z bytů v Králově Poli v Brně zastřelil šedesátiletý důchodce. Podle všeho se dvojice dostala do konfliktu, během kterého muž s jasným cílem vytáhl nelegálně drženou zbraň. Míšu zastřelil a policii se ke všemu doznal.

Po Míše, která 35. narozeniny oslavila teprve tři týdny před vraždou, zůstaly dvě děti – patnáctiletý Daniel a teprve osmiletá Vaneska. „Děti přišly kvůli vrahovi během chvilky o svou milovanou maminku Míšu. Tento smutný den změnil životy nejenom dětí, ale i jejich prarodičů. Babička s dědečkem ze dne na den přeorganizovali své dosavadní životy, přizpůsobili vše potřebám Daniela a Vanesky a vzali si je do své péče,“ popsala Míšina teta Marie.

Daniel chodí do druháku na střední, kde se pečlivě připravuje na budoucí povolání, Vaneska navštěvuje druhou třídu na základní škole. Obě děti jsou ve věku, kdy potřebují spoustu péče.

„Na situaci, která rodinu potkala, se nedá připravit ani v tom nejhorším snu. Vedle ztráty milovaného člověka se museli prarodiče vypořádat také s finanční zátěží. Půjčili si peníze na pohřeb, aby se s Míšou mohli důstojně rozloučit. A další výdaje přicházejí. Je nutné zajistit jízdné, školní obědy nebo oblečení,“ popsala Marie.

Rodina a nejbližší přátelé se tedy rozhodli uspořádat sbírku u Nadačního fondu pomoci Karla Janečka, která má prarodičům v těžké situaci alespoň finančně ulevit. „Sbírka dětem maminku již nevrátí, ale rodina věří, že finanční pomoc jim alespoň trochu usnadní život.“

Tribulace ( 11. prosince 2019 01:28 )

a co by jste asi udelal?pohřbil jí na zahradě?

Oxana Pavelkova ( 10. prosince 2019 23:39 )

Český terorismus kvete....

drzaaaa ( 10. prosince 2019 21:40 )

při doložení dokladu na pŕiznání jakýkoliv dávek na které mají nárok to bude rup šup tak tady nedělejte vlny ,zeptejte se snědejch

nika70 ( 10. prosince 2019 19:45 )

Zjistí Blesk, co bylo vlastně motivem vraždy???

nika70 ( 10. prosince 2019 19:42 )

Nikdo nic neví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání