Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Reprezentant Richard (†27) tragicky zahynul na D1: Chystal se na velký návrat

Autor: chal - 
23. prosince 2019
20:21

Dálnice D1 si ve středu odpoledne připsala na účet další oběť. Stal se jí slovenský profesionální lyžař Richard J. (†27). Mladý sportovec podlehl zraněním, která si přivodil po nárazu do kamionu stojícího v koloně. Richardovi kamarádi se se ztrátou srovnávají jen těžko.

Bude asi ještě dlouho trvat, než rodině, kamarádům a kolegům dojde, co se vlastně stalo... Teprve 27letý profesionální lyžař a propagátor takzvaného freeskiingu (volné lyžování) Richard J. ve středu tragicky zahynul při nehodě na 51. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno.

Mladý Slovák mohl jet s o čtyři roky mladší přítelkyní na svátky domů za rodinou, do cíle ale nedorazili. Richard nedobrzdil před kolonou a narazil do stojícího kamionu.

Sportovec svým zraněním podlehl, 25letou ženu, přítelkyni, transportoval vrtulník do nemocnice na pražských Vinohradech. „To bych si nikdy nepomyslela… Moc brzo, bráško. Vrať se. Víc nedokážu říct,“ napsala zdrcená sestra Petra v dojemném statusu na facebooku.

Richardova smrt je obrovsky těžkou ztrátou i pro jeho kolegy a kamarády z lyžování. Richard byl podle nich talentovaný a mimořádně oddaný lyžař. Sportu dával bez nadsázky vše. Však také jeho mottem bylo „Jezdit, jezdit, jezdit, být extrémně sebekritický a nikdy se nevzdat.“ To byl také jeho vzkaz mladým a začínajícím lyžařům, s jejichž výchovou pomáhal.

Kromě závodění (v kategorii slope style byl Richard mistrem Slovenska) a popularizování takzvaného freeskiingu se totiž také věnoval výchově mladých lyžařských nadějí. „Je to velká ztráta pro náš sport. Richard byl v reprezentaci několik let, v této sezoně si z osobních důvodů dal pauzu a za rok se chtěl vrátit,“ řekl deníku Nový Čas sportovně-technický ředitel úseku akrobatického lyžování Slovenské lyžařské asociace Tomáš Murgáč.

„Byl velmi zapálený a obětavý. Jako trenér a organizátor různých freestylových akcí pomáhal nové vlně jezdců, jak se dalo. Budou to velmi smutné Vánoce pro všechny, kteří ho poznali a měli rádi,“ uzavřel funkcionář.

vernwatme ( 24. prosince 2019 05:35 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

starymlok ( 23. prosince 2019 22:06 )

Kdo nečumí na dálnici před sebe a hraje si s bůh ví čím,tak dopadne asi takhle.Je mi ho líto,ale každý je strůjcem......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání