Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Alex (†16) nasedl do autobusu smrti omylem: On ani Veronika (†17) se domů nevrátí

Autor: DH - 
16. listopadu 2019
13:53

Slovensko se stále nemůže vzpamatovat z děsivé dopravní nehody nákladního vozu a autobusu, při které zemřelo dvanáct osob. Jednou z nich byl i mladý student Alex (†16), který se do autobusu dostal úplnou náhodou, protože s ním běžně nejezdil. Bohužel ho to stálo život, stejně jako Veroniku, která chtěla být fotografkou. 

Tragédie, ke které došlo ve středu u Nitry, měla celkem pět nezletilých obětí, studentů, kteří se havarovaným autobusem vraceli ze škol. Natálie (†15), Denisa (†17), Veronika (†17) a Martin (†17) chodili na Střední odbornou školu techniky a služeb v Nitře, šestnáctiletý Alex, který také zahynul, studoval Gymnázium Párovského. Na obou školách uctili památku zemřelých premiér Peter Pellegrini a prezidentka Zuzana Čaputová.

Na akci konané v rámci státního smutku dorazili i blízcí příbuzní právě studenta Alexe. S médii se o šílené pocity podělila jeho teta. „Před sedmi lety jsem na té cestě přišla o syna, teď o synovce,“ řekla plačící žena. „Byl to skvělý student a úžasný chlapec. Pořád mi říkal, že bude advokát, a skončil takhle nešťastně,“ dodala. Bohužel, podle jejích slov se Alex ocitl v autobuse náhodou. „Nikdy jím nejezdil, ve středu mu ale odpadla poslední hodina, a proto ho stihl,“ smutnila dál žena v pláči.

„Sama jsem tím spojem jezdila a moje vnoučata jím byla také zvyklá jezdit. Hned jak se to stalo, jsme jim volali,“ řekla sousedka Alexe z vesnice, kde s rodinou žil. „Vyrůstal s našimi vnoučaty, brali jsme ho za svého,“ přiznala paní Mária. Také uvedla, že rodiče Alexe nejprve doufali, že v autobuse nebyl. Když se jim neozýval, mysleli si, že se ztratil. „Nebyl mezi oběťmi, takže obvolali všechny nemocnice a ani v jedné nebyl,“ popsala Mária s tím, že v noci přišli sdělit tu nejhorší zprávu rodině policisté. „Bylo to tak slušné a milé dítě. Je to hrozné,“ zakončila se slzami v očích žena.

Video: Místo tragické srážky autobusu s náklaďákem, kde vyhaslo mnoho životů 

Video  Místo tragické srážky autobusu s náklaďákem, kde vyhaslo mnoho životů.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Ani studentka Veronika (†17) už se domů ze školy nikdy nevrátí, byla rovněž jednou z obětí. „Ambiciózní, nadějná fotografka s železem v krvi a smyslem pro detail,“ vzpomenula na svoji sestru Jarmilka. Té mělo oblíbené děvče společně s kamarádem nafotit svatbu, té už se ale nedočká. „Byla dokonalým a vytouženým dítětem a sestrou. Odešla přesně rok po babičce," dodala smutně. 

K tragické nehodě došlo ve středu po obědě na silnici z Nitry do Jelence. Autobus po deseti minutách jízdy havaroval u obce Malanta, když se proti němu vyřítilo plně naložené nákladní auto. Cesta z kopce ho rozkymácela natolik, že se mu šofér autobusu snažil vyhnout, ale marně. Náklaďák trefil v plné rychlosti bok hromadného dopravního prostředku a srazil ho do příkopu. Na místě zahynulo 12 osob, další desítky skončily v nemocnicích, někteří z nich ve vážném stavu. Byla to nejhorší tragédie na Slovensku za posledních deset let.

Zaklinac ( 20. listopadu 2019 23:07 )

Alespon nekdo ma stejny nazor. Dekuji.

Zaklinac ( 20. listopadu 2019 23:04 )

...Offline...Ty jsi bud dusevne naruseny jedinec nebo ...a co je daleko horsi...to myslis vazne a zaslouzis poradne pres tlamu. Ty jednoduchej magore!!!Tak znovu jen pro tebe!!!Stala se hrozna dopravni nehoda,pri ktere zemrelo mnoho lidi,o to hure,ze mladych lidi s zivotem pred sebou. Jejich pozustali to v sobe budou mit cely zivot! Zalez se svymi bezcitnymi nazory pod zem a nevylejzej.

msml20 ( 17. listopadu 2019 21:48 )

Co to je za hloupý příspěvek?
V první řadě zemřeli mladí lidé, zůstala po nich truchlící rodina a vyleze z toho příspěvek o prospěšnosti či neprospěšnosti jejich budoucí práce.
Právníci jsou potřeba, zrovna tak i dobrý fotograf, který vám zvěční nějaký moment.
Pozůstalým chci projevit upřímnou soustrast.
A všem těm nahoře , klid a mír a křesťanskou naději.

offline ( 17. listopadu 2019 19:00 )

To je jen ukázka toho, proč tady máme statisíce legálních a nelegálních cizinců. Protože se mladým nechce dělat, jen se bavit a dostávat za to velké peníze. Práce je sprosté slovo, kdo pracuje je socka a spodina společnosti. K čertu se všemi nadanými fotografy a právníky!

Zaklinac ( 17. listopadu 2019 18:21 )

Offline...Ty jsi normalni magor!!!Tady zemreli mladi lide a ty tu placas hovadiny o tom,jestli byli nebo nebyli potrebni ve svych budoucich profesich??Ty jsi ukazka demence na nejvyssi urovni.

Zobrazit celou diskusi