Pořadatelé lákají na to nejlepší nejen z (nejen) českého skla, porcelánu, šperků, originálních hraček i papírenských potřeb, interiérového designu ale také parfémů či kožených doplňků. Čtyřdenní přehlídka ukazuje tvorbu 120 českých i zahraničních designérů, a to nejen v Kongresovém centru, ale i v dalších 15 partnerských galeriích a showroomech v Praze.

Letošní ročník se nese v duchu oslav 30. výročí sametové revoluce. „Když jsme řešili, jak oslavit tento třicetiletý milník, volba byla jasná a rychlá. Kvalitní vzdělání a také nová generace Čechů a Slováků je to, co tuto zemi ponese vpřed za několik let. Právě na novou generaci se otěže demokracie postupně přenášejí, je proto nezbytně nutné věnovat studentům a učitelům tento svátek,“ vysvětloval rozhodnutí věnovat učitelům a studentům volný vstup ředitel festivalu Lukáš Pipek.

Podívejte se, jak to tady vypadá:

Video
Video se připravuje ...

Czech Design Week 2019 

Pro lepší orientaci je Kongresové centrum rozdělené do dvou částí. Ta první, tzv. Expo, představuje instalace s jasným konceptem. Objevíte tady práce mladých designérů, studentů, studií a významných značek a známých designérských jmen. Druhá část označená StartUpDesigners hostí začínající tvůrce, se kterými je možné se u jejich stanoviště dát do řeči a dát jim zpětnou vazbu. 

Návštěvníci se mohou uměním kochat i jej vytvářet. Například u stolu Ludmily Pacalajové stačí roztočit pastelkovou káču, která na papír vytvoří netradiční obrazce. „Mým cílem je, aby se lidé zapojili do společné tvorby. Za mými zády pak budu díla vystavovat," řekla pro Blesk.cz umělkyně při zahájení přehlídky. 

Kdy: 12.-15. prosince
Kde: Kongresové centrum, 5. května 65, Nusle
Vstupné: dospělý 150 korun, rodina 300 korun, Děti do 12 let, studenti, senioři a držitelé ZTP mají vstup zdarma, lístky je možné zakoupit tady

Prohlédněte si, jaké unikáty Czech Design Week letos nabízí:

Fotogalerie
54 fotografií