Scénář výletů ze Slovenska na jih Moravy byl podle policie jednoduchý. Přes hranice vyjel bílý superb se dvěma muži a náležitým vybavením v kufru, zpět se už vracela dvě auta. 

V květnu ale dostala kriminálka tip na mladíka z Galanty, situaci si pohlídala a po krádeži Škody Octavia na okraji Brna dopadla na dálnici D2 jak Davida, tak i jeho komplice Lukáše. Uvnitř „servisního“ superbu se skrývaly řídicí jednotky, vysílačky, šroubováky a další vybavení nutné k otevření vyhlédnutého auta.

Vysoká pravděpodobnost nestačí

Městský soud poslal Slováka na dva a půl roku za mříže a uložil mu pětileté vyhoštění, ten se ale odvolal. A odvolací senát krajského soudu rozsudek nečekaně změnil. U dvou krádeží se podle něj nepodařilo věrohodně dokázat, že v bílém superbu, který patří jeho matce, se nacházel právě Orban. 

„Obžalovaný se tak dopustil jen jednoho skutku, při kterém byl monitorován a dopaden policií. Jeho účast na dalších akcích je vysoce pravděpodobná, ale nepodařilo se ji přesvědčivě prokázat,“ vysvětlil nečekaný zvrat soudce Petr Hlavina.

Chci poctivě pracovat

Dosud netrestaný otec malého dítěte na mateřské dovolené sliboval, že se chce věnovat rodině. „Najdu si i normální zaměstnání,“ dušoval se. Podle čtvrtečního verdiktu musí majiteli ukradené škodovky uhradit 200 tisíc korun. A na Česko musí v nejbližší době zapomenout. Soud mu totiž na cestu domů „přibalil“ i tříleté vyhoštění.

VIDEO: Drsný zákrok policistů v Praze proti auto-gangu.

Video
Video se připravuje ...

Drsná razie proti auto-gangu. Jaké triky zloději používali? Policie ČR, Pavel Schuster