Policisté a záchranka zasahovali včera večer v Horních Počernicích. Strážci zákona obšancovali křižovatku ulic Do Čertous a Paceřická. V této lokalitě se nacházejí skladiště a prodejny nejrůznějších obchodníků.

Podle dostupných informací tu měl utíkat zloděj, po kterém vystřelil policista. Události měla předcházet krádež mobilního telefonu. Případ si převzala GIBS. „Probíhají stále úkony trestního řízení. Více sdělovat nebudeme,“ sdělila dnes ráno Blesku tisková mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

FTV Prima během dne přišla se zjištěním, dle kterého měl postřelený muž krást v obchodě a shodou okolností se na místě nacházel policista. Ke střelbě mělo dojít asi 200 metrů od prodejny, kde strážce zákona zločince střelil do břicha. „Především od policisty budeme zjišťovat, zda jeho jednání bylo v souladu se zákonem,“ řekla Primě Nguyenová.

„Na místě zasahovala záchranářská i lékařská posádka a inspektor. Ošetřili jsme třiačtyřicetiletého muže, kterého jsme poté při vědomí převezli do nemocnice,“ uvedla k případu mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

Video
Video se připravuje ...

Policejní inspekce vyšetřuje případ střelby v Horních Počernicích na východě Prahy. Václav Burian

Fotogalerie
10 fotografií