Od pátečního večera mají policejní vyšetřovatelé plné ruce práce. V sobotu po půlnoci převzali řidiče kamionu z nemocnice Na Bulovce v bílém prostěradle a šup s ním na služebnu. Podle pražské policejní mluvčí Evy Kropáčové jim během sobotního výslechu nevysvětlil, proč dvě minuty stál na místě, neprorazil závory a nevyhnul se tak srážce s vlakem. Druhý den mluvčí odmítla prozrazovat další detaily probíhajícího vyšetřování.

Odcházel s želízkama 

V neděli po sedmé hodině se srbský šofér přemísťoval znova. Tentokrát jel do Prahy 10 Na Míčánkách, kde sídlí Obvodní soud pro Prahu 6, 9 a 10. Soudce měl rozhodnout, jestli šoféra ponechá ve vazbě. S největší pravděpobností se tak událo, muž měl na rukách pouta a odváželi ho policisté.

V České republice by se mohl řidič zdržet ale podstatně déle: „Zadrženému bylo sděleno podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení. V případě odsouzení mu hrozí trest v délce osmi let, což je způsobeno vysokou škodou, a že došlo ke zranění osob,“ řekla v sobotu večer mluvčí pražské policie.

Podle Drážní inspekce je škoda po nehodě odhadovaná na více než 35 milionů korun. Kvůli srážce nejezdili po fekventovaném spojení do soboty vlaky, automobily budou muset vyčkat do pátku, než se přejezd opraví. 

Řidič automobilu natočil neuvěřitelné video, jak do kamionu mezi dvěma závorami narazí vlak:

Neměl tam, co dělat

Na železničním přejezdu přitom s kamionem a dvěma přívěsy neměl vůbec, co pohledávat. V úseku totiž plátí zákaz vjezdu nad šest tun. Podle místního obyvatele Jana Zahradníka ale není jediný, kdo zde projíždí: Zkracují si tudy cestu, a nikdo s tím nic nedělá. Nárůst kamionů je tu v ulici enormní,“ prozradil pro Blesk.cz s tím, že podle něj policie situaci dostatečně neřeší. Mezi závorami pak podle dalšího místního Martina Kaseho v minulosti uvízli se svými vozy také další řidiči. 

Fotogalerie
56 fotografií