Minulý víkend se museli pražští policisté popasovat s nelegální technopárty na skládce u Obecní louky u Pražského okruhu nedaleko Slivence. Na hluk si stěžovali také obyvatelé Řeporyjí: „Asi takto, kdo nemusí ráno vstávat do práce a být celou pracovní dobu naprosto fit, tak to opravdu řešit nemusí. Ale být tři dny v kuse nevyspalý a makat na plné obrátky je docela zátěž pro organizmus,“ stěžovala si Soňa N. na facebookových stránkách Řeporyjí. Jenže technaři si nedali pokoj a další víkend se vrátili.

Podle mluvčí pražské police Evy Kropáčové zaznamenala městská policie v Řeporyjích několik oznámení na hluk po 22. hodině. V šest hodin ráno poté požádali policii ČR o součinnost: „Sehnali jsme pořadatelku a majitele pozemků. Ten nesouhlasil s pořádáním akce, z tohoto důvodu byli lidé vyzvání, aby opustili prostor a uklidili ho,“ prozradila mluvčí.

Drogy a zatykač

Technaři se museli do 14 hodin pakovat za dohledu přítomných policistů: „Policie jsou na místě stále a budou tam do doby, než opustí prostor, v případě, že to tak nebude, budeme to okamžitě řešit,“ řekla dopoledne o dalším postupu policie Kropáčová. Pozemek nakonec včas uklidili a odešli. Svolavatelka akce bude podle mluvčí policie oznámená pro přestupek nočního klidu do správního řízení. 

Podle informací Aktu.cz policistě zadrželi u technařů drogy a mezi účastníky nelegální párty byl člověk, na nějž byl vydaný zatykač. Mluvčí tyto informace zatím nepotvrdila a čeká na hlášení kolegů z místa.

Fotogalerie
5 fotografií