„Chceme zachovat běžné vstupné, které je ve srovnatelných zařízeních. Určitě nedojde ke skokovému nárůstu,“ řekl starosta Zdeněk Novák. Návštěvníci budou platit podle toho, co vše si budou chtít užít. V objektu je čeká 25metrový bazén, turecké lázně, wellness, sauna, bazén s mořskou vodou, vířivky a tobogan.

Stavební práce jsou už skoro u konce. „Zbývají už jen dlažby, které se teď pokládají v bazénu, wellnessu i dalších částech," uvedl starosta. Domažlice stavbu hradí z větší části ze svých zdrojů a z úvěru, s financováním by neměly mít problém, i když právě kvůli velkým investicím mají schodkový rozpočet.

Zdatná konkurence

Areál má být konkurenceschopný bazénům ve Kdyni, Klatovech nebo za hranicemi. „Velkou výhodu budeme mít v tom, že tam je ubytovna hotelového typu se zhruba 40 lůžky, bowlingová dráha, kuželky, fitcentrum a restaurace,“ vysvětlil starosta. Vedle jsou tenisové kurty, atletický a fotbalový stadion.

Soudní spor

S novým bazénem je spojená ale i nepříjemnost. Domažlice se soudí s původním dodavatelem, firma totiž po bouracích prácích v březnu 2017 stavbu z pohledu města bezdůvodně opustila.

„Byli jsme nuceni odstoupit od smlouvy a vypsat nové výběrové řízení,“ dodal starosta. Běží soudní spor, jednání je nařízeno na září. Spolupráce s novým dodavatelem je podle města dobrá.

VIDEO: Sebezáchrana ve vodě – základní technika.

Fotogalerie
5 fotografií