Pan Vladimír měl akorát před dovolenou, která mu krádeží vozu značně zhořkla ještě dřív, než vůbec mohla začít. Plánoval totiž nadcházející neděli vyrazit do Tater, kde chtěl, dle svých slov zveřejněných na facebooku, „mrknout na krásu hor“. Teď je ale vše jinak!

Volání o pomoc

„Málokdy někoho žádám o pomoc, ale teď bohužel doslova volám POMOC. Z pondělí na úterý mi před domem v Praze-Braníku ukradli Hondu Accord 2,2 i-DTEC.... SPZ 7AI 3947,“ uveřejnil pan Vladimír na facebooku v příspěvku z 24. července, který má doteď už přes 6 tisíc sdílení.

„Jsem totálně vyřízený a nevím, co dělat bez auta, bez protézy…. absolutně nepohyblivej. Do práce nemůžu,“ uvádí. „Vím, že je to výkřik do tmy, ale co kdyby,“ uzavírá s nadějí, že by se snad mohl vůz i s jeho protézou někde i třeba náhodou objevit. Podle jeho přítelkyně má mít ukradená protéza sériové číslo 3C98 SN201220016, což by mělo být uvedeno v oblasti kolene. Vladimír zároveň nálezci nabízí odměnu „v řádech desetitisíců“.

 

Nevyčíslitelná hodnota

Ke krádeži vozu došlo v ulici Na Mlejnku v noci z pondělí na úterý. „Jedná se o stříbrný vůz značky Honda, který odcizil neznámý pachatel. Mezi osobními věcmi se nacházela také elektronická stehenní protéza převyšující hodnotu 300 tisíc korun,“ sdělila Blesk.cz mluvčí Policie ČR Eva Kropáčová. Pro pana Vladimíra má však protéza nevyčíslitelnou nohu. Bez ní nemůže prakticky nic – ať už pracovat, nebo jet na dovolenou.

Podle mluvčí dotyčnému za krádež hrozí v případě dopadení až osm let odnětí svobody. „Neznámý pachatel, po kterém policie pátrá, způsobil celkovou škodu 600 tisíc korun. Pokud byl někdo svědkem krádeže nebo by vůz rozpoznal při jízdě městem či jinde, takovéto či podobné poznatky sdělené na tísňovou linku 158 by velmi pomohly k dopadení pachatele,“ uvedla mluvčí.

Fotogalerie
3 fotografie