Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zákaz kouření platí už i před hospodami. Nový zákon bojuje za zdravější Švédsko

Autor: ČTK, HAL - 
2. července 2019
06:46

Ve Švédsku vstoupil v pondělí v platnost zákon, který zakazuje kouření před hospodami. Zapálit si cigaretu v restauraci nemohou lidé ve Švédsku již několik let, nyní se zákaz rozšířil i na prostranství před nimi, informovala agentura DPA. Kouřit se od pondělka nesmí ani na dalších veřejných místech.

Švédský zdravotnický úřad uvedl, že považuje nový tabákový zákon za důležitý milník v boji za veřejné zdraví. Snížit je totiž podle něj třeba nejen počet kuřáků aktivních, ale i těch pasivních.

Kromě prostranství před hospodami, kde se po zákazu kouření uvnitř restauračních zařízení scházely hloučky lidí závislých na nikotinu, se nesmějí Švédové nově svému zlozvyku oddávat ani na veřejných hřištích, zastávkách autobusů, nástupištích na nádraží a některých dalších místech.

Vláda premiéra Stefana Löfvena si vytkla za cíl, aby se Švédsko do roku 2025 stalo zemí bez kuřáků.

diskutujici ( 2. července 2019 17:22 )

Tak ty prachy pak vytahnou z nekoho jineho.

aretdis ( 2. července 2019 11:07 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

sebr ( 2. července 2019 09:36 )

Ti Vikingové jsou už docela zmagoření. Za chvíli díky Gertě nebudou moci ani prdět kvůli metanu. I u nás jsou takoví ***, kteří chtějí pro lidstvo prý jen to nejlepší, ale hlavně chtějí mít těch svých 5 minut slávy. Nikomu není nic do toho jestli kouřím, dlabu vepřové po kilech, místo vody raději tekutý chleba a jezdím denně autem na benzin! Ať se ti dobroserové odstěhují třeba na Kiribati a tam si mohou bužírovat na zdravém povětří co hrdlo a plíce ráčí!

erikcom ( 2. července 2019 08:18 )

v cr nemusi byt zakazy staci dat jednotnou cenu za 500 ciga a je po koureni ,vyhnat do do 5 let na 800 a je konecna

Taurus70 ( 2. července 2019 07:14 )

S nejdemokratictejsi zeme se stava koncentrak,prijde doba kdy budou i namatkove kontroly doma .Podotykam ze jsem zaprisahly nekurak ale tady uz nejde jen o koureni i to jeji multikulti je zdrcujici pro celou zem.😵😵

Zobrazit celou diskusi