Na světlo světa se informace o ceně obří rozsáhlé rekonstrukce sídla Frogmore dostaly díky zveřejnění účtů královské rodiny. Když však novináři a následně i obyčejní lidé uviděli, že Meghan a Harry prozatím poutráceli téměř sedmdesát milionů, pěkně jim to hnulo žlučí. Z okolí vévody a vévodkyně se pak začalo proslýchat, co že ty nehorázné peníze stojí.

Dvě obří zakázkové oranžérie, soundsystém za miliony, nové podlahy, těsnění, potrubí. To vše aby sídlo působilo jako luxusní předělaná farma v Soho, což je jedna z nejdražších londýnských čtvrtí, kde byly původně jen pastviny. Dnes tu stojí luxusní rezidence a hotely. Jeden z nich prý vede blízký přítel Meghan a právě on ji měl inspirovat během přestavby.

Aby to ale ve Frogmore skutečně vypadalo jako v Soho, přišla další rána pro rozpočet. Členové královské rodiny si pro farmářský vzhled koupelny nechali údajně u prémiové značky William Holland vyrobit na míru vanu. Měděná ručně vyráběná krása ale nepřijde zrovna levně. Podle internetových stránek ceny začínají na v přepočtu 145 tisících korunách za kus.

Není prozatím jasné, co dalšího Frogmore uvnitř skrývá a pravděpodobně se to veřejnost nikdy nedozví. Odborníci odhadují, že do sídla, které páru a jejich nedávno narozenému synkovi Archiemu darovala královna Alžběta II., napadá ještě minimálně další milion liber z peněz daňových poplatníků. Celkově tak bude přestavba stát asi 100 milionů korun.

Deníku Daily Mail se podaříilo získat svědectví o incidentu, který se přihodil jen krátce poté, co byl manželům do ložnice položen luxusní koberec. Vběhl na něj totiž jeden ze psů královské dvojice poté, co své urozené ťapky vymáchal v blátě. Když se znečištěný koberec pokoušel vyčístit jeden z člen z personálu, použil na koberec příliš silná čistidla, takže udělal víc škody než užitku. Podle zdroje se tomu Meghan s Harrym jen zasmáli a mávli rukou. Objednali nový koberec lusknutím prstu. Vždyť z jejich peněz to nejde... 

 

Fotogalerie
68 fotografií