Malý poklad Archie zrozený z lásky prince Harryho a jeho vyvolené Meghan Markleové má být pokřtěn během prvního červencového víkendu a už vzbuzuje první kontroverze. Stojí za tím rozhodnutí jeho rodičů uzavřít slavnostní křest miminka před veřejností.

Zvláštně se to vyjímá nejen ve srovnání s rozhodnutím Kate a Harryho staršího bratra Williama. Ti umožnili přístup médií k samotnému křtu, zatímco křtiny už oslavili v soukromí.

Rozhodnutí Harryho a Meghan se podle Britů vyjímá zvlášť smutně v kontrastu k luxusnímu sídlu Frogmore Cottage, jehož modernizaci s cenovkou dosahující zatím bezmála 2,5 milionu liber, tj. takřka 70 milionů korun, tatáž zmíněná veřejnost financuje ze svých daní.

Supermoderní dům vybavený špičkovým zařízením všeho druhu tak podrývá popularitu, kterou mladý pár získal po narození malého miminka, které je sice v pořadí nástupu na královský trůn až na „beznadějném“ sedmém místě, ale současně si získalo srdce prostých Britů.

Harry a Meghan tím ale patrně sledují svou vůli vyjádřenou již dříve. Jak řekli, chtějí totiž svého chlapečka vychovávat co nejvíce jako soukromou osobu a nehledají pro něj víc popularity, než už má. Těžko to ale půjde provést, když okouzlující fotografie svého děťátka pravidelně sdílejí na oficiálním instagramovém účtu.

Dosud není jasné, koho si pár vybere jako kmotra či kmotru pro své děťátko, ale takřka jisté je, že ke křtu dojde ve Windsorské kapli, ve které byl pokřtěn Archieho táta Harry i jeho strýček princ William

Fotogalerie
58 fotografií