Meghan a Harry se z Kensingtonského paláce odstěhovali na jaře, v době kdy se spekulovalo o odcizení mezi bratry Williamem (37) a Harrym, kvůli Harryho těhotné manželce Meghan. Od královny dostali k dispozici sídlo ve Frogmore Cottage, které v minulosti sloužilo jako sousedí pěti domků pro personál. 

Meghan, která byla v minulosti několikrát označována jako marnotratná, se s Harrym rozhodla pro obří rekonstrukci, aby si vytvořili vysněné hnízdečko lásky jen pro sebe, a z pěti domů se stal jeden. To znamenalo nové stropy a podlahy, bylo nutné vyměnit i vytápění, vodovody a elektřinu. Samozřejmostí je zbrusu nová kuchyně, koupelny a další sociální zařízení. A to ještě nejsou hotové veškeré práce, jako například omítky a zahrady. 

O astronomické sumě se britský lid dozvěděl, protože královská rodina musí pravidelně zveřejňovat svůj rozpočet a ve výpisu za rok 2018/19 se ukázalo, že Harry a Meghan z peněz daňových poplatníků utratili na rekonstrukci bezmála 70 milionů korun! Vzhledem k tomu, že obnova sídla stále není u konce, znalci odhadují, že na ni padne dalších 17 milionů korun. 

Královská rodina má velké množství fanoušků, nákladná rekonstrukce však mnohým nedá spát. „Nárůst rozpočtu královské rodiny v časech všeobecných škrtů překračuje všechny meze,“ zuří Graham Smith z kampaně za vyhlášení republiky. „Pakliže školy a nemocnice čelí škrtům, utratit na královskou rodinu byť jen jedinou penci navíc je neospravedlnitelné,“ řekl deníku Sun.

Harrymu a Meghan bylo nabídnuto, že mohou společně zakořenit v sousedství Kate (37) a Williama v obrovském a zařízeném apartmánu, který čítá 21 místností, a nemuseli by tak utratit vůbec nic. To ale zamilovaná dvojice odmítla. „Stojí to všechno neskutečně moc peněz, 70 milionů korun! Tohle měli předpovídat a nastěhovat se vedle Kate a Williama!" rozčiloval se královský expert Robert Jobson v pořadu Good Morning America. 

I přes velkou kritiku od britské společnosti se Buckinghamský palác brání. Pokladník královské rodiny, Sir Michael Stevens, prozradil, že rekonstrukcí by sídlo prošlo tak jako tak. „Rekonstrukce nemovitosti už se plánovala několik let, opravovat královské budovy je povinnost,“ citoval jej deník Daily Mail. 

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! 

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
145 fotografií