Královna musí vědět o příchodu miminka jako první!

Předtím, než se světu oznámí příchod královského miminka v oficiální zprávě, královna Alžběta II. (92) musí být první, kdo dostane z porodnice zprávu. Když se narodil princ George (5), použil pro tento hovor princ William (36) zašifrovaný telefon, aby ho nikdo nemohl odposlouchávat. To znamená, že předtím, než bude moci princ Harry (34) zatelefonovat svým rodičům nebo kamarádům, musí jako první informovat královskou babičku.

Porodní asistentky musí složit slib mlčenlivosti! 

Toto pravidlo se týká všech porodních asistentek, které jsou porodu někoho z královské rodiny přítomny. Vévodkyně Kate (37) měla údajně pro své tři porody dvacetičlenný lékařský tým, který se skládal ze dvou porodníků, tří porodních asistentek, tří anesteziologů, čtyř operačních pracovníků, dvou specializovaných pracovníků, čtyř pediatrů, jednoho laboratorního technika a manažerů.

Celý tento velký tým byl v pohotovosti tři měsíce před termínem porodu! To znamená, že během tří měsíců, kdykoliv by přišel královský porod, museli by být všichni dostupní. Během těchto tří měsíců navíc nesměli pít ani žádný alkohol!

I přesto, že zatím není jisté, kterou nemocnici si Meghan vybere, vzhledem k tomu, že půjde o její první porod, očekává se, že bude mít podobně velký tým lékařů. 

Městský vyvolávač rozhlásí zprávu veřejnosti!

V současné době je jím Tony Appleton (83), který oznamoval i příchod všech tří dětí Kate a Williama. Bude oblečený v červeno-žluto-černé uniformě a na svůj proslov upozorní zvoněním. Jde o tradici ze středověku, která byla založena, když lidi neuměli číst a psát a trvá dodnes.

Jak bude vypadat oficiální oznámení? 

Stejně jako u dětí Kate a Williama, bude pravděpodobně k oficiálnímu oznámení světu využita sociální síť twitter. To je také tradice, se kterou se začalo až s příchodem prince George.  

Před Buckinghamským palácem bude nejspíše také velká cedule s detailním časem narození a váhou. Velmi často také obsahuje zprávu o tom, jak se mamince a miminku daří. 

Domácí porod je v královské rodině normou!

Dlouholetou královskou tradicí bylo, že se miminka rodila doma. Královna Alžběta II. toto pravidlo následovala a všechny své děti odrodila v královském paláci, ale třeba Kate Middletonová se rozhodla rodit v nemocnici.

Následovala tak svou tchyni princeznu Dianu (†36), která také rodila v londýnské nemocnici. Stejně tak se čeká, že tuto tradici nebude následovat ani Meghan.

Tatínkové nesmí být na porodním sále!

Diana a princ Charles (70) byli těmi, kdo tuto tradici porušili jako první. Až do příchodu prince Williama bylo pravidlem, že královský porod byl čistě dámskou záležitostí a tatínkové na porodní sál vůbec nesměli.

Vzhledem k velké náklonnosti Meghan vůči Harrymu na veřejnosti, je více než pravděpodobné, že Harry protokol poruší a bude při porodu Meghan oporou.

Maminka musí ukázat svého potomka veřejnosti 

Jen několik hodin po porodu musí novopečená maminka po boku svého manžela vystoupit před porodnici a zapózovat fotografům. V případě Kate Middletonové se o příchodu George začínalo spekulovat, když byl její dvorní kadeřník spatřen, jak přichází do nemocnice. 

Tento „úkol“ se stal tradicí od té doby, co se princezna Diana rozhodla rodit v nemocnici, namísto paláce.  

Hold královské armády

V případě příchodu nového královského člena rodiny se vzdává hold 62 výstřely z armádních děl. Tento zvyk se váže i na další důležité milníky v průběhu roku, například v případě královniných narozenin.

Odhalení pohlaví až při narození

Má se za to, že členové britské královské rodiny nemají ponětí, jestli budou mít holčičku, nebo chlapečka. Ani Kate Middletonová údajně netušila, jaké pohlaví budou její děti mít až do porodu. 

Všechny děti královské rodiny mají stejné šaty na křtiny

Pokud se vám zdálo, když jste zahlédli fotky z královských křtin, že jsou miminka stejně oblečená, nebyli jste daleko od pravdy. Stejné šaty pro královské křtiny nosily děti už od roku 1841 do roku 2008. Princ William byl posledním, kdo ještě stihl své křtiny v původních originálních šatech, než byly uchovány v královském archivu a vyrobila se jejich replika. 

Tradice také přikazuje, že kmotřencem nebo kmotrou by neměl být nikdo z přímé královské rodiny. 

Královská rodičovská dovolená

Technicky vzato, být členem královské rodiny je zaměstnání, a stejně tak si mohou novopečené maminky dopřát rodičovskou dovolenou. Podobně jako u ostatních maminek ve Velké Británii trvá doba přibližně šest měsíců. 

Pokud jde o tatínky, tam se o tradici mluvit příliš nedá. Princ William si po příchodu prvních dvou dětí vzal volno čtrnáct dní, po narození jeho posledního syna, prince Louise (10 měsíců), si ovšem nevzal ani den!

Oficiální portrét

Královská rodina nemá striktní pravidla o tom, zda se musí královské miminko nechat nafotit nebo ne. V poslední době ale je téměř pravidlem, že krátce po jejich příchodu na svět se v novinách objeví jejich oficiální portrét. Ten je často následován fotkou, na které je společně s hrdými rodiči, popřípadě sourozenci.

Jméno s původem

V královské rodině by se nemělo stát, že by si rodiče vybrali nestandardní jméno, jako je tomu například u hollywoodských celebrit. Jména typu Brooklyn, Saint nebo Apple jsou tak pro Meghan a Harryho tabu. 

Nastávající maminka s tatínkem by si měli vybírat jména z historie královské rodiny. Například nejmladší syn Kate a Williama, Louise, je pojmenován po strýci prince Philipa (97), Louisi Mountbattenovi (†79). 

Pětiletý George zase „zdědil“ své jméno po otci královny Alžběty, králi Georgi VI. (†56) a princezna Charlotte (3) za své jméno vděčí dědečkovi, princi Charlesovi.

VIDEO: Tohle je nová britská princezna! Kate a William ukázali miminko!

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nová britská princezna! Kate a William ukázali miminko! Reuters, Blesk.cz

Fotogalerie
148 fotografií