„Princezna lidských srdcí“ sice zemřela před více než dvaceti lety, otazníky kolem její smrti ale budou nejspíš všechny její příznivce dráždit ještě hodně dlouho.

Forenzní patoložka, která prohlížela orgány lady Diany, nyní konečně definitivně vyvrátila jednu z teorií ohledně jejího tragického skonu - a to, že by snad byla v době smrti těhotná. Otec Dianina partnera Dodiho, egyptský miliardář Mohammed Al Fayed, totiž několikrát veřejně prohlásil, že princezna čekala s jeho synem potomka, jenže britská královská rodina prý nechtěla slyšet ani slovo o tom, že by bývalá manželka prince Charlese (70) porodila dítě Egypťanovi, a co víc, přestoupila kvůli němu na islámskou víru.

Angela Gallopová, která se kariéře soudního lékařství věnuje již přes pětačtyřicet let, tvrdí, že zkoumala obsah princeznina žaludku. Pro The Sunday Times potvrdila, že z něj měla zjistit, zda Dianiny krevní vzorky obsahovaly těhotenský hormon a zda užívala antikoncepci.

Expertka o svých poznatcích napsala knihu s názvem „When the dogs don't bark: A forensic scientist's search for the truth“, která je nyní v prodeji za dvacet liber (necelých 600 korun českých). Samozřejmě neprozradila hlavní gró svého očekávaného bestselleru. Je ale jasné, že se dílo točí kolem královské rodiny, a vše s ní spojené se ostatně vždycky nejlépe prodávalo. Mimo jiné Gallopová veřejně potvrdila, že lady Di opravdu třetí dítě v době své smrtelné nehody neočekávala.

Půvabná Diana Spencerová vždy patřila k nejoblíbenějším členům britské monarchie a není tedy divu, že její náhlé úmrtí vyvolalo po celém světě neskutečný poprask. Z nehody byl tehdy obviňován snad úplně každý, kdo se k ní přimotal – jednou byl na vině řidič Henri Paul (†41), jenž s Dianou a Dodim havaroval a který byl v době, kdy usedl za volant, silně opilý.

Jindy za to zase mohla britská monarchie, pro níž svobodomyslná mladá žena, byť s následníkem trůnu řádně rozvedená, nebyla nikdy po chuti, a tak se o ni postarali prostřednictvím britské tajné služby MI6. Následně byli obviněni i paparazzi.

VIDEO: Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě

Video
Video se připravuje ...

Ukázka z nového dokumentu o princezně Dianě youtube/The Duke of Brittany/bpž

Fotogalerie
63 fotografií