Herečka květinami dojemně poděkovala za krásné roky, které spolu prožili. Za každý rok jedna růže. „Náš život byl nádherný, někdy trochu italský dialog, jenže zároveň moc krásný,“ vzpomínala již dříve Vlasta, kterou ještě před začátkem přivezli v utajení. Herečka ve velmi špatném zdravotním stavu tak byla na invalidním vozíku a přátelé ji do schodů vynesli. Jelikož nechtěli, aby byla vidět, tak ji zakrývali deštníky.

„A v něm musíte poslouchat i toho druhého, což jsme dělali. Jinak bychom spolu přece nebyli desítky let,“ dodala Chramostová, která je už od konce loňského roku v lékařském zařízení. A tak poslední rozloučení zařídili místo ní kamarádi a Asociace českých kameramanů (AČK).

Náhlý skon uznávaného kameramana Stanislava Miloty zarmoutil i herečku Dagmar Havlovou (65). „R.I.P. Standa Milota. Je mi to tak líto,“ napsala na sociální síť vdova po prezidentu Václavu Havlovi (†75) a poslala kytičku fialových karafiátů.

Se zesnulým se přišlo rozloučit spoustu osobností. Herečky Jiřina Bohdalová (87), Zuzana Stivínová (45) a její otec Jiří Stivín (76), Ondřej Pavelka (63) s mladým doprovodem, David Prachař (60) a Linda Rybová (43) nebo režisér Jaroslav Brabec (64). Přátelé poslali květiny a věnce s podivnými vzkazy. Na jednom z nich stálo - „Vrať salám!“ Věnec poslalo i Ministerstvo kultury nebo rod Kolowratů. Nechyběl bratr Václava Havla Ivan (80), také Jan Vodňanský (77) nebo exministr Jan Ruml (65).

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb kameramana Stanislava Miloty (†85): Přišel Havel, Bohdalová či Brabec Blesk TV

Milota nebyl jen kameraman, ale také signatář Charty 77 a po roce 1989 působil také jako vedoucí kanceláře prezidentského sekretariátu Václava Havla. Jeho posledním celovečerním filmem byl Spalovač mrtvol, kde si zahrála i jeho manželka.

VIDEO: Nedávno měl pohřeb také režisér Vorlíček! Celý záznam z obřadu:

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Vorlíčkovi (†88) zahráli Popelku i Arabelu, hovořil Zdeněk Zelenka Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
61 fotografií